www.boswachtersblog.nl/ Drents-Friese Wold

Natuurwerkdag Kale Duinen druk bezocht.

5 november 2018 Boswachter Corné Joziasse in Drents-Friese Wold

Het was een geweldige dag, zaterdag 3 november. Ruim 170 actieve bezoekers hebben opslag van dennen op de Kale Duinen verwijderd. De Kale Duinen uitgeroepen dit jaar tot accent locatie van Friesland, omdat het zo bijzondere plek is om in de natuur te zijn en te werken. Ivn, Landschapsbeheer Friesland en Staatsbosbeheer hebben deze dag georganiseerd.

Meer dan 170 bezoekers aan de Natuurwerkdag

Zaterdagmorgen 10.00 uur 3 november 2018 staan scoutingclubs uit Diever en Oosterwolde, kinderen met ouders en volwassenen uit de wijde omgeving klaar om aan de slag te gaan. Verwijderen van jonge dennen in de Kale Duinen staat op het programma want de Kale Duinen moeten kaal blijven. Prachtig weer in een prachtige omgeving en een goede verzorging maakte het tot een meer dan geslaagde dag! Ivn, Landschapsbeheer Friesland en Staatsbosbeheer hebben deze dag georganiseerd. Dit jaar pakte Landschapsbeheer Friesland extra uit door Belgische trekpaarden in te zetten voor de afvoer van opslag. Machtig om deze paarden aan het werk te zien. Ieder jaar op de eerste zaterdag van november vindt dit evenement plaats. Niet alleen in het Drents-Friese Wold maar in het  hele land. Alle harde werkers bedankt en voor alle mensen die er niet bij konden zijn geniet van onderstaande foto’s.

 

Feest
Feest

 

De soep staat te pruttelen

De soep staat te pruttelen.

Even pauze

Even pauze

Bosopslag afzagen

Bosopslag afzagen

De Kale Duinen kaal houden

Op deze manier zorgen de deelnemers ervoor dat de wind zijn werk kan doen en de duinen niet dichtgroeien. Want de Kale Duinen van het Drents-Friese Wold is een uniek gebied met bijzondere vogelsoorten als de tapuit, boompieper en boomleeuwerik. Bovendien komt er ook een bijzonder insect, de mierenleeuw, voor die afhankelijk is van het losse zand. Het diertje graaft valkuilen in het zand om zijn prooi, voornamelijk mieren te vangen. Het is dus cruciaal dat de zandverstuiving blijft bestaan.

Natuurwerkdag

Op www.natuurwerkdag.nl kunt u meer lezen over één van de grootste natuurevenementen in Nederland. Doet u volgend jaar ook mee?

reageren

geef een reactie

i

Mis geen enkel bericht van dit boswachtersblog