www.boswachtersblog.nl/ Drents-Friese Wold

Boswachterslab feestelijk geopend

2 april 2019 Boswachter Corné Joziasse in Drents-Friese Wold

Een primeur! Kinderen uit groep 8 van OBS De Riemsloot uit Appelscha opende 1 april feestelijk het Boswachterslab in Buitencentrum Appelscha. Een groep leerlingen analyseerde braakballen en deed onderzoek naar wat op het menu staat van de uil. De andere leerlingen gingen op expeditie samen met de boswachter in de wilde natuur van Nationaal Park Drents-Friese Wold.

Wat is nieuw

Het afgelopen half jaar is er in Buitencentrum Drents-Friese Wold hard gewerkt om het Boswachterslab te realiseren. De oude filmzaal stamde uit 2001. En dan mag er wel eens wat nieuws komen, wat meer aansluit op wat bezoekers nu willen. Daarom is het idee ontstaan voor het Boswachterslab waarin je de wilde natuur die buiten te zien is, binnen kan beleven. De filmzaal achterin het Buitencentrum is hiervoor ingericht tot de ‘werkkamer van de boswachter’ oftewel het Boswachterslab.

opening
opening

Biologisch veldstation

Het lab ademt de sfeer uit van een rariteitenkabinet en een biologisch veldstation waar je van alles kunt ontdekken. In het midden van de ruimte staat het ‘bureau’  waar de boswachter zijn dagelijkse werk doet. En als hij of zij niet aanwezig is, lijkt het alsof hij net weg is of zo terug kan komen uit het veld.

Je kan ook je eigen vondsten tentoonstellen. Graag zelfs en we nodigen alle bezoekers uit hun eigen vondsten mee te nemen naar het lab.

braakballen pluizen
braakballen pluizen

We zijn heel benieuwd

De kinderen van De Riemsloot vonden het een geweldige ochtend en ik denk zeker dat er een nieuwe lichting boswachters aan zit te komen. We zijn natuurlijk heel benieuwd naar de mening van de bezoekers aan het Boswachterslab. Suggesties zijn altijd welkom! U bent van harte uitgenodigd.

Het Boswachterslab is mede mogelijk gemaakt door de provincie Drenthe en het Regionaal landschap Zuidwest Drenthe.

Het lab is vrij toegankelijk voor iedereen tijdens de openingstijden van het Buitencentrum.

onderzoek
onderzoek

Meer weten

Voor meer informatie en overige activiteiten kun je kijken op www.staatsbosbeheer.nl/DrentsFrieseWold

Staatsbosbeheer

Buitencentrum Drents-Friese Wold

Terwisscha 6a

8426 SJ Appelscha

 

reageren

geef een reactie

i

Mis geen enkel bericht van dit boswachtersblog