www.boswachtersblog.nl/ Drents-Friese Wold

Wildernisdag op vaderdag 16 juni bij Buitencentrum Drents-Friese Wold

12 juni 2019 Boswachter Corné Joziasse in Drents-Friese Wold
vuur maken wildernisdag

vuur maken wildernisdag

Op zondag 16 juni tussen 11.00 en 16.00 uur heten de boswachters van Staatsbosbeheer en Nationaal Park Drents-Friese Wold iedereen van harte welkom op een stoere Wildernisdag bij Buitencentrum Drents-Friese Wold in Appelscha. De dag staat volledig in het teken van wilde natuur met tal van uitdagende bushcraft activiteiten voor jong en oud. Leer spoorzoeken, vuur maken, pijl-en-boog maken, uit de natuur eten, meedoen aan een wildernistocht en nog veel meer.

Natuurdetective Jac. P. Struiner

Wil jij weten wat een natuurdetective zoal onderzoekt? Kom dan naar Jac. P. Struiner. Hij vertelt een bijzonder verhaal (met gitaar, percussie en liedjes) over zijn detectivewerk aan de hand van tal van aparte natuurvondsten (botten. schedels, mummies, drollen, veren, dieren op sterk water, etc.). Wie eet wie, hoe, waarom en… mag dat zomaar allemaal? Ja, dat mag! Dieren eten elkaar op, dat hoort er nou eenmaal bij in de natuur! Beetje zielig, maar wel leuk en spannend om te onderzoeken!

Jac p struiner
Jac. P. Struiner

Doen & beleven

De Junior Rangers van Nationaal Park Drents-Friese Wold hebben zelf een afwisselend programma ontwikkeld, leer hutten bouwen, spoor zoeken en vuur maken. Scouting de Biezenhutters laten je kennis maken met leuke activiteiten. Kinderen leren zelf een pijl en boog te snijden (tip: eigen zakmesje mee). En voor de jongste bezoekers zijn er poppenkast voorstellingen over Roodkeepje en de woelf. En voor de natuurspeurders is er een heus natuur CSI.

Roodkeepje en de Woelf
Roodkeepje en de Woelf

Boogschuttersgilde

Een gilde uit Ter Apel, zo weggelopen uit de middeleeuwen komt het boogschieten demonstreren. En wie weet mag je zelf ook een pijltje schieten met zo’n mooie boog!

Op stap met de boswachter

Als u even genoeg heeft van alle workshops, kunt u ieder uur mee met een korte wildernisexcursie in het Nationaal Park. De boswachter van Staatsbosbeheer vertelt u onderweg over de wilde natuur in Nationaal Park Drents-Friese Wold. En dat mag op je blote voeten want we gaan een stukje over het blotevoeten pad.

Volop te doen dus! Tot dan?

logo Nationaal park
logo Nationaal Park

Meer informatie

Locatie: Buitencentrum Drents-Friese Wold, Terwisscha 6a, 8426 SJ Appelscha, 16 juni as tussen 11.00- en 16.00 uur. Voor sommige activiteiten wordt een kleine bijdrage gevraagd. www.staatsbosbeheer.nl/DrentsFrieseWold 

reageren

geef een reactie

i

Mis geen enkel bericht van dit boswachtersblog