www.boswachtersblog.nl/ Drents-Friese Wold

Zomerkamp junior rangers 2019 in teken van natuur en cultuur

10 juli 2019 Boswachter Corné Joziasse in Drents-Friese Wold

Veertien jongeren in leeftijd van 11 tot 21 jaar vierden ook dit jaar weer hun zomerkamp. Ponyclub Generaal van den Bosch stelde haar terrein beschikbaar zodat zij vrijdagavond hun tenten konden opzetten. Ik vroeg Liesbeth Koel, begeleider en boswachter bij Staatsbosbeheer naar haar indruk van het kamp afgelopen weekend. "Verbindend en heel gezellig" vertelde ze met een stralend gezicht!

Cultuur

De junior rangers van het Drents-Friese Wold organiseren ieder jaar een zomerkamp bij een van de participanten van het Nationaal Park. Dit jaar is de Maatschappij van Weldadigheid aan de beurt. Ja, en dan moet natuurlijk dat prachtige verhaal van de “paupers” worden verteld. Het nobele initiatief van Generaal van den Bosch deze mensen een toekomst te bieden. Een belangrijk onderdeel van onze cultuur.

Presentaties

De junior rangers zijn populair want maar liefst 4 aspirant kandidaten verzorgden een presentatie om toegelaten te worden. Mythen en sagen, nachtvlinders, edelstenen en de jongste kandidaat Rob van 11 jaar wist veel te vertellen over dinosaurussen. Met glans werden zij beëdigd en kregen zij de junior ranger badge opgespeld.

Libellen

Wieb van den Heide, vrijwilliger bij Natuurmonumenten en Staatsbosbeheer verzorgde een libellen excursie. Libellen houden van warmte en hielden zich dit weekend dan ook wat schuil. Ondanks het frisse weer heeft Wieb veel kennis over  deze bijzondere insecten kunnen delen met de rangers.

Dropping

De dropping van zaterdagavond was een groot succes. Die werd door Youth+ georganiseerd, de oudere rangers. Naast alle activiteiten is er ook veel gepraat over natuur en beheer van het Nationaal Park Drents-Friese Wold. De rangers zien het wilder worden van het park als een positieve ontwikkeling. Goed voor de natuur en niet zo saai!

Partners

De junior rangers is een initiatief van de nationale parken. En wordt ondersteunt door IVN, Natuurmonumenten, Staatsbosbeheer, Maatschappij van Weldadigheid, Drents Landschap en vele Vrijwilligers.

Bedankt

Edith Barf, Mariken Hornman, Roel Pepping, Liesbeth Koel, Martin Wemes en Wieb van den Heide hebben zich geweldig ingezet om van dit weekend een succes te maken.

Lid worden

De junior rangers kunnen nog steeds enthousiaste leden gebruiken. Iedereen vanaf 11 jaar is welkom!

 

reageren

geef een reactie

i

Mis geen enkel bericht van dit boswachtersblog