www.boswachtersblog.nl/ Drents-Friese Wold

Natuurwerkdag Drents-Friese Wold 2019

6 november 2019 Boswachter Corné Joziasse in Drents-Friese Wold

Zaterdag 2 november. Het was weer een mooie natuurwerkdag. Ruim 150 actieve deelnemers hebben opslag van dennen op de Hoekenbrink verwijderd. De allerkleinsten leefden zich uit met allerlei doe spelletjes. Een gezellig samenzijn met elkaar. Na het werk was het goed uitrusten met een heerlijk aangeboden lunch en eigen gemaakte bossoep.

Natuurwerkdag goed bezocht

Zaterdagmorgen 10.00 uur 2 november 2019. Ruim 150 enthousiaste deelnemers staan te popelen om aan de slag te gaan. Scouting de Biezenhutters uit Oosterwolde, Scouting Diever, IVN Westerveld, Staatsbosbeheer, Junior rangers, en Landschapsbeheer Drenthe en vele vrijwilligers staan klaar om met kinderen, en volwassenen uit de wijde omgeving aan de slag te gaan. Verwijderen van jonge dennen op de Hoekenbrink staat op het programma.

Wij komen speciaal met onze vriendengroep van 12 mannen vanuit de randstad hier naar toe. Om gezellig met elkaar te werken in de natuur. Liefst hebben we forse bomen om onze tanden in te zetten. We huren een huisje en maken er een mooi weekend van. Harstikke leuk” aldus een deelnemer.

Alle harde werkers bedankt. Er is weer heel veel werk verzet. En het was ondanks de neerslag ook een reuze gezellige dag. Kom volgend jaar ook (weer) zou ik zeggen.

Hoekenbrink open houden

Het nationaal park Drents-Friese Wold is een natura2000 gebied en daarom voor de natuur van grote betekenis. Bos, heide, vennen en een zandverstuiving wisselen elkaar af en daar voelen veel zeldzame planten en dieren zich goed bij. De Hoekenbrink is een unieke natuurgebied binnen het nationaal park, en ligt net boven Diever. De heide met hier en daar een boom mag niet volgroeien met bos. Want dan sterven zeldzame dieren en planten uit die afhankelijk zijn van de openheid van de Hoekenbrink.

Natuurwerkdag

Ieder jaar op de eerste zaterdag van november vindt dit evenement plaats. Niet alleen in het Drents-Friese Wold maar in het heel Nederland.  Op www.natuurwerkdag.nl kunt u meer lezen over één van de grootste natuurevenementen in Nederland. Doet u volgend jaar ook mee?

 

reageren

geef een reactie

  • J.P. Gehem
    6 november 2019 om 14:13

    Honderdvijftig vrijwilligers, overal vandaan kennelijk en met een niet af te blussen enthousiasme. Nou dat verdient een prachtig compliment.
    En ziet ‘het Drents-Friese Wold in pocketformaat (zoals ik de Hoekenbrink wel placht te noemen) er weer zoals bedoeld uit ?

i

Mis geen enkel bericht van dit boswachtersblog