www.boswachtersblog.nl/ Drents-Friese Wold

Routebericht Drents-Friese Wold

1 december 2021 Lysander van Oossanen in Drents-Friese Wold
Verplaatsen groene ruiterroute

Vrijwilligers werken samen met boswachter Liesbeth Koel aan het verplaatsen van de lange groene ruiterroute.

Na een druk recreatieseizoen is in het Drents-Friese Wold het werk aan de recreatieve routes weer van start gegaan. In dit Routebericht brengen we je graag op de hoogte van de onderhoudswerkzaamheden en de eventuele wijzigingen.

Om te beginnen wordt de groene dagroute voor ruiters en menners verplaatst naar een nieuw tracé. Afgelopen week zijn er routepalen gezet door een enthousiaste groep vrijwilligers en boswachter Liesbeth Koel. De route is in samenwerking met de ruitergroepen uit de omgeving  ontworpen. De route gaat nu helemaal door de mooie gebieden Dieverzand en Berkenheuvel.

Tracé groene route.
Het nieuwe tracé van de de groene ruiterroute.

Hier zijn mooie afwisselende paden in het bos waar Natuurmonumenten en Staatsbosbeheer het beheer doen. Vanuit meerdere punten kun je op de route komen door middel van zwarte verbindingsroutes. Het startpunt blijft  de parkeerplaats bij het Shakespeare-theater in Diever. Binnenkort is de route te downloaden via de website van het Nationaal Park of scan onderstaande QR-code met je telefoon om snel op deze pagina te komen.

Op de blauwe ATB-route die start in Appelscha vindt de komende maand klein onderhoud plaats op de zaterdagen. Vrijwilligers steken hier de handen uit de mouwen om de route in goede conditie te houden. Lokale ondernemers sponsoren het onderhoud van de route. Staatsbosbeheer is blij met deze samenwerking!

 

reageren

geef een reactie

 • Marcel
  13 december 2021 om 09:53

  Weer wordt er gekapt in oude willem,een
  grote ravage van omgezaagde bomen wat
  niet opgeruimd wordt en niet opnieuw aangeplant wordt door nieuwe bomen.
  Weer een mooi gebied die door mensen handen wordt vernield.

i

Mis geen enkel bericht van dit boswachtersblog