www.boswachtersblog.nl/ Flevoland

Boswachters constateren diefstal in het Kathedralenbos

5 september 2013 staatsbosbeheerflevoland in Flevoland

Donderdagmiddag was ik samen met mijn collega Herman Hake in het Kathedralenbos om de recreatieve voorzieningen te controleren op gebreken. Helaas merkten wij toen dat het grootste gedeelte van de wandelroute niet meer bewegwijzerd was. Vijftien van de achttien bewegwijzeringspaaltjes zijn verdwenen en hebben wij niet meer terug gevonden in het bos. Helaas is dit de tweede keer binnen een half jaar dat deze paaltjes zijn gestolen.

De Kathedralenroute is afgelopen voorjaar opnieuw bewegwijzerd volgens de nieuwe huisstijl van Staatsbosbeheer. Lariks paaltjes van tien bij tien centimeter voorzien van een pictogram schild geplaatst aan de rechterzijde van het wandelpad. Datzelfde voorjaar is ook al een deel van de paaltjes gestolen. Er zijn toen nieuwe paaltjes geplaatst zodat wandelaars de route weer konden lopen zonder te verdwalen.

IMAG0963
routepaal met pictogram schildje kathedralenbos

Waarom de paaltjes worden weg gehaald weet ik niet maar ik kan me hier behoorlijk over opwinden. Staatsbosbeheer biedt haar bezoekers mooie wandel-, fiets- en ruiterroutes door de Almeerderhout. We krijgen hier dan ook veel positieve reacties over en dat doet mij deugd als boswachter. Wij zijn tenslotte gastheer en beheerder van het gebied en wil zo veel mogelijk mensen verwelkomen in de Almeerse natuur.

IMAG0962
De groene kathedraal is een groene replica op ware grootte van de kathedraal van Reims in Frankrijk.

Het opnieuw plaatsen van de paaltjes met schildjes gaat Staatsbosbeheer ongeveer € 600,- kosten. Dit is natuurlijk jammer, juist omdat de route recent vernieuwd was en weer jaren mee had moeten gaan.

Thijmen van Heerde
Boswachter Almere

reageren

geef een reactie

i

Mis geen enkel bericht van dit boswachtersblog