www.boswachtersblog.nl/ Flevoland

Geslaagde Natuurwerkdag 2013 Hulkesteinse Bos Zeewolde

4 november 2013 staatsbosbeheerflevoland in Flevoland
SAM_4910
Soms toch wel zwaar werk

Zaterdag zijn in totaal 65 enthousiaste vrijwilligers van de scoutinggroepen Tymen de Sayer uit Blaricum en Hanny Schaft uit Almere en 7 individuele vrijwilligers hard aan de slag gegaan in het Hulkesteinse Bos. Hier ligt een fietspad dat door de loop der jaren steeds verder overwoekerd raakte door struiken. Deze groeiden vanuit de berm steeds verder naar het fietspad, zodat het voor de fietsers steeds lastiger werd om over het fietspad te kunnen fietsen.

SAM_4915
Jong geleerd, oud gedaan

Om 11.00 uur melden de eerste groep vrijwilligers zich bij het hek aan de Wielseweg. Na een wandeling van 10 minuten kwamen ze aan op de werklocatie waar ze door de boswachter hartelijk welkom werden geheten. Nadat er handschoenen en zagen uitgedeeld waren en er uitgelegd was wat de bedoeling was, gingen ze vol overgave aan het werk.

SAM_4920
Het nieuwe mobiele informatiecentrum

Primeur mobiele informatiecentrum
Centrale plaats deze dag nam het nieuwe mobiele informatiecentrum van Staatsbosbeheer in. Dit mobiele informatiecentrum is speciaal voor evenementen aangeschaft om informatie aan bezoekers te geven door de boswachter en de vaste vrijwilligers van Staatsbosbeheer. Tijdens de Natuurwerkdag werd deze voor het eerst ingezet.
Bij het mobiele informatiecentrum werd er pauze gehouden en voor de inwendige mens gezorgd. Hier werd koffie, thee en limonade geschonken en erwten- en tomatensoep uitgedeeld door Staatsbosbeheer aan de harde werkers.
Na de pauze ging de eerste groep naar huis en melde zich de tweede groep, die de middag voor hun rekening namen.

SAM_4918
pauze

Aan het einde van de dag was het fietspad weer vrij gemaakt van het overgroeiende takken en lag er een mooie ‘takkenril’ (rij opgestapelde takken) langs het fietspad. Deze takkenril geeft weer een mooie groeiplaats voor paddenstoelen en een schuilplaats voor muizen en vogels. Zo heeft niet alleen de mens wat er wat aan, maar ook de natuur.
We kunnen terugkijken op een geslaagde, ondanks dreigende luchten, droge Natuurwerkdag.

SAM_4928
NWD13 - Hannie Schaft Einde van een geslaagde Natuurwerkdag

 

Rob Koetsier
Boswachter Stadsbossen Lelystad – Zeewolde

reageren

geef een reactie

i

Mis geen enkel bericht van dit boswachtersblog