www.boswachtersblog.nl/ Flevoland

Tweede editie haardhoutdag Almere

13 maart 2014 staatsbosbeheerflevoland in Flevoland

Tweede editie haardhoutdag Almere

Staatsbosbeheer Almere organiseert voor de tweede keer dit jaar een haardhoutdag in Almere. Met deze tweede haardhoutdag verwachten wij de klanten die voorgaande edities niet langs konden komen te bedienen.  De stammen worden per stuk verkocht en dienen vooraf te worden gereserveerd.

Werkwijze
Wij hebben 10 houtstapels klaar liggen waarvan u het hout kunt pakken. Per shift kunnen 10 auto’s naar binnen om hout te laden en krijgt u 15 minuten de tijd om het bestelde hout in te laden. Omdat inhalen niet mogelijk is verzoeken wij de eerste auto om door te rijden naar de laatste houtstapel en de volgende naar de negende enz. zodat alle tien de auto’s tegelijk kunnen laden. Na het kwartier rijden alle tien de auto’s naar de kassa om af te rekenen en komen tien nieuwe auto’s naar binnen.

Foto: Rinus Lettinck
Foto: Rinus Lettinck

Sfeer
Een knapperend haardvuur: het is heerlijk om er knus en warm bij te zitten. Met het haardhout van Staatsbosbeheer kan dat het hele jaar door. In de zomer gebruik je het haardhout voor je vuurkorf in de tuin en in de winter voor de kachel in de huiskamer.
Mensen met een kachel of open haard zien in de wintermaanden hun voorraad haardhout snel slinken. Op diverse locaties in het land is daarom haardhout te koop, zodat de voorraad kan worden aangevuld met vers hout uit Nederlands bos. Dit hout kan dan de hele zomer drogen en komende winter weer voor veel warmte zorgen.

Informatie
Datum: 22-03-2014.
Aanvangstijd: 08.00 uur
Eindtijd: 15.00 uur
Prijs/hoeveelheid: € 2,50 per stam.
De doorsnede van de stammetjes varieert tussen de 10 en 20 cm.
Reserveren is verplicht, wees op tijd want op is op.
Tips: Neem je handschoenen en eventueel een goedgekeurde aanhangwagen mee. Maximaal 50 stammen per voertuig, bij aanmelding in je e-mail vermelden hoeveel stammen je wilt.
Aanmelden bij: Boswachter Thijmen van Heerde
E-mail: stadsbossenalmere@staatsbosbeheer.nl

Verantwoord stoken
Stook je hout, lees dan ook onze tips voor verantwoord stoken om je genoeglijke avondje bij de haard een extra duurzaam tintje te geven.

Thijmen van Heerde

reageren

geef een reactie

  • Lansing
    2 februari 2015 om 09:25

    Hoi!
    Dank je wel voor deze goede annunciatie 🙂
    Ik zal er in de toekomst op letten .. Het is zo mooi, dat het zo’n mooie mogelijkheid geeft!

i

Mis geen enkel bericht van dit boswachtersblog