www.boswachtersblog.nl/ Flevoland

Werkzaamheden Kromslootpark nu echt afgerond

11 december 2021 Boswachter Amy Zeeman in Flevoland

Na drie jaar is het project: Herstel en kwaliteitsimpuls Kromslootpark dan nu echt afgerond.
Met het plaatsen van de laatste informatiepanelen is er een definitief punt achter het project gezet en wij zijn onwijs trots op het eind resultaat!

Ongeveer een maand geleden is de nieuwe vogelkijkhut geplaatst in het Kromslootpark. Zo’n 20 jaar geleden is de schuilhut langs het Blanchardpad afgebrand. Vanaf toen wilde Staatsbosbeheer al een vogelkijkhut in het Kromslootpark terugplaatsen. Het enige probleem was dat het gebied toen nog niet van Staatsbosbeheer was maar dat is in 2007 veranderd. Vanaf toen heeft Staatsbosbeheer het beheer overgenomen en met een goede samenwerking met de gemeente Almere en Rijkswaterstaat is het gebied nu helemaal opgeknapt.

In het Kromslootpark is nu een hoop te beleven en is er voor iedereen wel wat te doen. Vanaf de parkeerplaats aan het Blanchardpad loop je zo het natuurgebied in. Het Kromslootpark is verdeeld in drie eilanden. Het eerste eiland vanaf de parkeerplaats is voor iedereen goed te bereiken vanwege het betonpad. Wanneer je over de brug naar het tweede eiland loopt, wandel je over een halfverharding en kijk je uit over het prachtige moeras midden op het eiland. Op het tweede eiland is naast een uitkijkheuvel, ook de vogelkijkhut gerealiseerd.

Wanneer je nog verder naar achteren loopt kom je op het derde eiland en daar bestaan de wandelpaden voornamelijk uit gras. Om de eilanden heen ligt een kano route, die zo’n drie kilometer lang is. Je moet alleen wel je eigen kano of sup meenemen.

Niet alleen voor de recreant is het natuurgebied aantrekkelijker gemaakt. Het gebied is ook opgekapt voor de flora en fauna. Zo is de bever er al te vinden en is er zelfs een zeldzame witsnuitlibel waargenomen.

Het natuurgebied heeft een hele transformatie achter de rug maar is onwijs mooi geworden. Kom het vooral eens zelf bekijken!

Ps, Aankomende zomer nemen wij jullie graag mee tijdens één van onze excursies door het Kromslootpark. Houdt daarvoor onze website in de gaten.

reageren

geef een reactie

i

Mis geen enkel bericht van dit boswachtersblog