www.boswachtersblog.nl/ Flevoland

Staatsbosbeheer tekent voor samenwerking met Almere

20 maart 2014 staatsbosbeheerflevoland in Flevoland

Gisteren (woensdag 19 maart) ondertekenden Sylvo Thijsen en de wethouders Henk Mulder en Ed Anker van gemeente Almere een samenwerkingsovereenkomst. Het is een belangrijke stap in de verdere ontwikkeling en het beheer van de groengebieden in Almere.
Almere is een van de groenste steden van Nederland.
Sylvo Thijsen: “De stadsbossen van Almere liggen in en rondom de groeiende stad en zijn daarom van essentieel belang voor een gezonde en betekenisvolle leefomgeving. Staatsbosbeheer is blij met deze overeenkomst waarin de samenwerking met Almere een nieuwe impuls krijgt.”

IMAG1063

Inkomsten investeren in stad
Wethouder Henk Mulder benadrukt de waarde van deze overeenkomst voor de toekomst van Almere: “Pas een paar maanden geleden ondertekenden we de afspraken met het Rijk over de groei van de stad en nu al ligt er een mooie overeenkomst waarin Staatsbosbeheer aangeeft inkomsten uit de stad weer te investeren in de stad. Hiermee toont Staatsbosbeheer zich een belangrijke en waardevolle partner in de groene ontwikkeling van de stad. Samen staan we voor de unieke groene kwaliteit van Almere.”

Beheer van groengebieden
In de overeenkomst zijn afspraken gemaakt over het beheer en de ontwikkeling van de groengebieden van Almere. Middelen die verkregen worden uit grondverkoop ten behoeve van de stedelijke ontwikkeling worden door Staatsbosbeheer deels weer geïnvesteerd in deze groengebieden. Verder zijn in de overeenkomst afspraken vastgelegd over het beheer en eigendom van het groen in Almere. De komende periode werken Almere en Staatsbosbeheer een aantal concrete plannen verder uit. Als eerste wordt het vergroten van de herkenbaarheid en toegankelijkheid van het stadsbos Almeerderhout aangepakt.

RRAAM Uitvoeringsovereenkomst
De samenwerkingsovereenkomst tussen Almere en Staatsbosbeheer is een van de uitwerkingen van de afspraken die zijn gemaakt in de RRAAM Uitvoeringsovereenkomst Almere 2.0, die in november 2013 is ondertekend door minister Schultz van Haegen, minister Blok, gedeputeerde Gijsberts en wethouder Mulder. Almere is daarin onder andere met het Rijk overeengekomen om op organische wijze de stad met – in principe – 60.000 extra woningen uit te breiden. Dit ter versterking van de internationale concurrentiepositie van de Noordelijke Randstad. Het Groenblauwe Raamwerk van Almere speelt hierin een belangrijke rol.

reageren

geef een reactie

i

Mis geen enkel bericht van dit boswachtersblog