www.boswachtersblog.nl/ Flevoland

Bouw gestart van Buitencentrum Almeerderhout

16 april 2014 staatsbosbeheerflevoland in Flevoland

In het Almeerderhout is de bouw gestart van het Buitencentrum van Staatsbosbeheer. Het Buitencentrum wordt hét startpunt voor bezoekers van dit grootste bosgebied van Almere. Het Buitencentrum ligt bij de hoofdingang van het Stadslandgoed de Kemphaan en dus in het Boshart, het kerngebied van het Almeerderhout. Hier stappen bezoekers zo de natuur in om te genieten, te spelen en te sporten in het bos. Het bouwen van het Buitencentrum is eind 2014 afgerond. Vervolgens wordt de binnenkant ingericht en gaan de deuren officieel open tijdens de Doe- en Kijkdag op 2e paasdag 2015.

De eerste werkzaamheden zijn begonnen, in mei krijgt het grotendeels houten gebouw echt vorm met hout dat uit de eigen bossen van Staatsbosbeheer komt. Naast het vele hout is het bronzen dak een opvallend deel van het gebouw.

A127 Impressie Buitencentrum Almeerderhout

Spelen en beleven
Het nieuwe Buitencentrum ligt direct naast het grote en uitdagende Zuiderzeespeelbos en klimpark Funforest Almere waar kleine en grotere kinderen hun grenzen verleggen en gegarandeerd plezier hebben in de natuur. Vanaf het terras van het Buitencentrum kijk je uit op het speelbos. Het centrum is de plek waar je wandeling in het Almeerderhout begint, een excursie boekt, het kabouterpad opstapt of een speurtocht voor een kinderfeestje start. In het centrum komt een cadeauwinkel met originele cadeaus en duurzame streekproducten. Natuurlijk is er ook de mogelijkheid om een lekkere kop koffie of thee te drinken of te genieten van een lunch met streekproducten in het restaurant Buitengewoon Lekker.

Het Buitencentrum Almeerderhout is makkelijk bereikbaar en heeft goede parkeermogelijkheden. Het Almeerderhout is het grootste loofbosgebied van Almere en kent veel afwisseling. De vele soorten bomen, grote en kleine waterlopen en open plekken zorgen steeds voor eigen sfeer. Een van de bijzondere inwoners van dit gebied die je kunt tegenkomen, is de bever. De toegankelijkheid is geregeld via een uitgebreid netwerk van paden en routes voor wandelaars, fietsers en ruiters.

Boshart
Stadslandgoed de Kemphaan en het omliggende bosgebied maken de komende jaren een ware transformatie door. Deprovincie Flevoland, gemeente Almere, Staatsbosbeheer, Stichting AAP en Stichting Stad en Natuur Almere hebben in 2012 besloten gezamenlijk het gebied verder te ontwikkelen tot een Flevolands icoon van bedrijvigheid, cultuur en recreatie. De gezamenlijke investeringen binnen het Boshart bedragen circa vijf miljoen euro. Het project zal eind 2015 afgesloten zijn. Het Buitencentrum Almeerderhout is een van de deelprojecten. Kijk voor de andere projecten op: www.almere.nl/boshart

Thijmen van Heerde
Boswachter Almere

reageren

geef een reactie

  • Bertus Buis
    17 april 2014 om 12:54

    er word zo veel geinvesteerd ,het is al meer dan 5 jaar bekend dat de 4 bruggetjes in zeer slechte staat zijn ,en ieder keer word het geld ergens anders aan besteed ,wanneer kan u mij zeggen dat de bruggetjes van het bruggen pad aan de beurt zijn ?????
    of zietu de noodzaak daar niet van in ???? nu gaat het geld steeds naar een ander project kan U mij zeggen wat de urgentie of prioriteiten zijn??? wij bewandelen en fietsen veel deze paden en ruggetjes ,en heden ten dage nemen we de risico,s nog ,wij vinden dit beschamend ,en achterstallig onderhoud of vernieuwing haal dan de naam van 4 bruggen pas weg en maak er geen reclame er meer voor
    gr bertus buis te almere

i

Mis geen enkel bericht van dit boswachtersblog