www.boswachtersblog.nl/ Flevoland

Boswerkzaamheden Oostrandpark binnenkort van start

15 juli 2014 staatsbosbeheerflevoland in Flevoland

Vanaf maandag 28 juli zal er een start gemaakt worden met de boswerkzaamheden in het Oostrandpark. Het bos is toe aan een periodieke opfrisbeurt en zal daarom gedund gaan worden. Voordat er met de dunning kan worden begonnen zal er een half verharding door het bos worden aangelegd. Hierdoor is het mogelijk de boswerkzaamheden uit te voeren en wordt het fietspad zoveel mogelijk ontzien. 

half verharding
Door het bos wordt een beheerweg met gebroken puin aangelegd van 4,5 meter breed. Door het aanleggen van deze weg worden de recreatieve voorzieningen zoals fietspaden ontzien. Na afloop van de boswerkzaamheden kunnen wandelaars gebruik maken van de beheerweg en hoeven zij niet meer gebruik te maken van het fietspad.

boswerkzaamheden
Het zagen van de bomen wordt met oogstmachines ook wel harvesters genoemd uitgevoerd. Plaatselijk kunnen deze werkzaamheden voor overlast zorgen.
De dunning van het bos is een essentieel onderdeel van het bosbeheer. In dit jonge bos is het van belang om bomen op tijd de ruimte te geven. Deze bomen zullen namelijk de basis vormen van het toekomstige bos. Meer ruimte betekend dat de bomen meer licht krijgen en daardoor groter kunnen worden. Deze ingreep is noodzakelijk om de gezondheid en stabiliteit van het bos te kunnen waarborgen.

Staatsbosbeheer beheert in Nederland 90.000 hectare bos met de grootst mogelijke zorgvuldigheid. De Gedragscode Zorgvuldig Bosbeheer en het FSC-Keurmerk staan garant voor duurzaam bosbeheer, met oog voor plant en dier, en met behoud van natuurlijke en landschappelijke waarden.

Informatie
Op het kaartje hieronder staat vermeld waar de boswerkzaamheden zullen plaats vinden. Wilt u meer informatie over de boswerkzaamheden dan kunt u contact opnemen met Herman Hake. Dit kan telefonisch op 06-50278700 of per e-mail: h.hake@staatsbosbeheer.nl

bosrandpark

Thijmen van Heerde
Boswachter Almere

reageren

geef een reactie

 • mowikan
  12 augustus 2014 om 10:33

  Nog meer kaalslag! en dus ook wind. Bedankt!

 • Bertus Buis
  16 juli 2014 om 14:41

  hallo
  als veelvuldig fietser
  ,elke dag met mn vrouw
  en veelvuldig in de bossen bij de kemphaan en kathedralenbos is mijn vraag ???
  hoe lang is het 4 bruggenpad nog afgesloten?het was toch al jaren bekend ,dat ze slechter werden, is dit een slechte planning of heeft dit geen urgentie ??
  gr de dagelijkse fietsers

  hopenlijk hoor ik iets van u

i

Mis geen enkel bericht van dit boswachtersblog