www.boswachtersblog.nl/ Flevoland

Mud Masters moedig door Flevolandse modder

30 september 2014 staatsbosbeheerflevoland in Flevoland

Op 27 en 28 september 2014 heeft in Biddinghuizen de najaarseditie van de Mud Masters plaatsgevonden. De 17.000 deelnemers bedwongen dit jaar weer 30 spectaculaire hindernissen, onder andere in boswachterij Spijk-Bremerberg. Deelnemers van jong tot oud kwamen uit binnen- en buitenland om diep door de modder te gaan. Het actief buiten zijn is de ultieme test voor je allround fitheid en je doorzettingsvermogen. Net als voorgaande jaren bleek het teamwork weer essentieel. Het motto luid dan ook: “no (wo)man left behind”.

1393469_589114041145399_918007449_n

Staatsbosbeheer is partner van het evenement en stelt het terrein beschikbaar. Daarnaast wordt er actief meegedacht over het parcours. Een waterbak hindernis die door Mud Masters is gecreëerd voor de deelnemers wordt door Staatsbosbeheer na afloop weer omgevormd tot een mooie poel voor amfibiën en libellen. Zo gaan sport en natuur hand in hand! Voor het eerst dit jaar werd de ‘zwarte piste van de Mud Masters’ geïntroduceerd. Een loodzware 18 kilometer met extra zware hindernissen voor de echte bikkels. Door het brede aanbod in afstanden en de steeds vernieuwende hindernissen is er voor iedereen wel iets om de uitdaging met zichzelf aan te gaan. 

Zwarte piste
André Skwortsow, oud marinier en initiatiefnemer: “Dat Mud Masters zo’n succes zou worden en zo zou aanslaan bij het grote publiek is geweldig, maar is vooral het bewijs dat er in onze samenleving behoefte is om in teamverband ergens naar toe te werken. Tijdens het event bieden wij onze deelnemers een prachtige locatie en fantastische hindernissen, maar de trainingen voorafgaand aan het event zijn natuurlijk heel belangrijk en minstens zo leuk. Daar wordt de basis gelegd voor doorzettingsvermogen, kracht en teamwork. Ik ben erg enthousiast over de explosieve groei van het aantal deelnemers en erg trots dat we in Biddinghuizen voor de eerste keer de ‘zwarte piste van Mud Masters’ aanbieden”.

Kijk voor een impressie op www.mudmasters.nl.

Boswachter Rob Boer

reageren

geef een reactie

i

Mis geen enkel bericht van dit boswachtersblog