www.boswachtersblog.nl/ Flevoland

Zuiderzee Speelbos is weer een attractie rijker

7 oktober 2015 staatsbosbeheerflevoland in Flevoland

IMAG0578

Het Zuiderzee Speelbos bij het Buitencentrum Almeerderhout op Stadslandgoed de Kemphaan is weer een attractie rijker. Op dinsdag 6 oktober is er door de medewerkers van de Rabobank Almere tijdens de Rabobank coöperatiedag een prachtige wilgentunnel gebouwd.

IMAG0582

Rond 09.00 uur druppelden letterlijk (regen) de eerste medewerkers binnen bij het Buitencentrum Almeerderhout en werden ze verwelkomt met koffie. Gelukkig was het snel gedaan met de regen en trokken de buien weg op het moment dat de Raboploeg aan de gang ging. Na een uitleg wat de bedoeling was, ging de ploeg, bestaande uit 6 heren en 2 dames, aan de gang met de wilgentakken. Uitzetten van de tunnel, gaten boren in de grond om de takken in te planten, ieder was druk in de weer.

IMAG0580

Al snel lieten de eerste contouren van de tunnel zich zien. Tegen de lunchtijd was de ruwe opzet klaar. Ieder was zo enthousiast dat er terplekke werd besloten om van de lunch een picknick te maken op de werklocatie. Na de lunch werd het tijd voor de finishing touch. Er werd druk met wilgen hout gevlochten om de tunnel wat stevigheid te geven. Toppen werden naar elkaar toegebogen om er een echte tunnel van te maken. Waar het kon werden de toppen door de takken gevlochten en mocht dat lukken werd er een touwtje gebruikt. Tegen 15.00 uur was de wilgen tunnel klaar en kwam er een einde aan deze mooie dag.

IMAG0584

Voor de tunnel is gekozen voor wilgentakken, omdat deze gemakkelijk verder groeien als ze in de grond worden gestoken. Zo krijg je een levende, groene tunnel.

IMAG0585

Nu maar hopen dat deze ook daadwerkelijk aanslaat en verder zal groeien.
Rabobank Almere, bedankt voor jullie fantastische inzet deze dag!

Boswachter Rob Koetsier

IMAG0588

reageren

geef een reactie

i

Mis geen enkel bericht van dit boswachtersblog