www.boswachtersblog.nl/ Flevoland

Boswachters maken geschiedenis

23 oktober 2015 Communicatieadviseur Gerard van Breemen in Flevoland

Omroep Flevoland 89.8FM duikt vanaf maandag 26 oktober op de radio een week in de geschiedenis van Flevoland, waarin ook onze boswachters optreden. Deze ‘Week van de Geschiedenis’ sluit aan bij de landelijke maand van de geschiedenis. Verslaggevers gaan op pad op zoek naar zaken die historisch gezien interessant zijn in deze provincie. Staatsbosbeheer maakte hiervoor een prachtige lijst van historische objecten met een verhaal. Naast deze aandacht voor onze terreinen zijn in de studio onderzoekers en promovendi te gast om te vertellen over hun historische bevindingen.

Resten Burcht van Kuinre: historische hotspot in Flevoland.
Resten Burcht van Kuinre: historische hotspot in Flevoland.

Uitzendschema
Alle gesprekken zijn in twee delen. Het eerste deel gaat live rond 9.30 uur en het tweede deel gaat live rond 9.40 uur. De gesprekjes zijn ieder ongeveer 5 à 8 minuten.

  • Maandag 26/10: Groene Kathedraal in Almeerderhout met boswachter Rob Koetsier
  • Dinsdag 27/10: Oude loop van de Eem en Laakse Slenk in het Hulkesteijnsebos met Robert van Heeringen (onderzoeksbureau Vestigia)
  • Woensdag 28/10: Knuppelpad in het Kotterbos met boswachter Thijmen van Heerde
  • Donderdag 29/10: Locatie olieboortoren in het Torenbosje bij Biddinghuizen met Coby Dekker (Stichting Projecten Rondom Het Greppelveld)
  • Vrijdag 30/10: Burcht van Kuinre in het Kuinderbos met Evert de Boer (vrijwilliger)

Luisteren dus!

Gerard van Breemen, Communicatie.

reageren

geef een reactie

i

Mis geen enkel bericht van dit boswachtersblog