www.boswachtersblog.nl/ Flevoland

Zaterdag 31 oktober 2015 is de MTB-route ‘Roggebotzand’ in Dronten feestelijk geopend!

2 november 2015 staatsbosbeheerflevoland in Flevoland

Nick de Snoo Hoofd Staatsbosbeheer Flevoland, Erik Ruis namens Wielervereniging de IJsselstreek en Hendrik-Jan Roest namens Schaatstrainingsgroep Dronten, trokken rond 11.00 uur het doek van het bord dat aan het begin staat van de route door het Roggebotzand. Daarna was het aan de fietsers om de route officieel in gebruik te nemen door een wedstrijd te rijden over het parcours.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Vierentwintig mannen en twee vrouwen stonden aan de start. Ze reden in rap tempo over de 20 kilometer lange gevarieerde route van graspaden (brandgangen), zandpaden, technisch zeer uitdagende singletracks (nieuw aangelegd) en enkele brede grindpaden. Na krap 48 minuten kwam de eerste deelnemer over de finish bij restaurant ‘het Grote Kabouterbos’.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Bij de mannen ging Jurgen Timmerman met de eer strijken gevolgd door zijn vader Ben, beiden uit Dronten, gevolgd door Thomas de Weerd uit Kampen. Bij de dames ging de 1ste plaats naar Andrea van Loo uit ‘t Harde en de 2de plek naar Lieke Lap uit Dronten. Ook de 20ste inschrijver, Jhon Pijffers uit Kampen, werd in het zonnetje gezet. Hun prestaties werden beloond met leuke prijzen beschikbaar gesteld door Telutci bikes en Jan Brinkman.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Het was een gezellige ochtend. De lokale pers was goed vertegenwoordigd en Omroep Flevoland maakte filmopnamen. Het prachtige zonnige weer, de deelnemers, belangstellenden en vrijwilligers maakten het feest compleet.

De route is een initiatief van Staatsbosbeheer, de Gemeente Dronten in samenwerking met Wielervereniging de IJsselstreek en Schaatstrainingsgroep Dronten. Staatsbosbeheer heeft samen met vrijwilligers van beide verenigingen en Begeleid Werken BV de prachtige route van ongeveer 20 kilometer gerealiseerd.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Boswachter Vahid Dizdarevic

reageren

geef een reactie

i

Mis geen enkel bericht van dit boswachtersblog