www.boswachtersblog.nl/ Flevoland

Werkzaamheden op de Elburgerweg gemeente Dronten

22 mei 2016 staatsbosbeheerflevoland in Flevoland

Vanaf maandag 23 mei 2016 tot en met 23 juni 2016 wordt de Elburgerweg afgesloten wegens de wegwerkzaamheden die in de opdracht van Provincie Flevoland worden uitgevoerd. Staatsbosbeheer heeft mogelijkheid gezien om met deze project mee te liften en de volgroeide populieren (zie bijgevoegde kaart) te kappen. Deze bomen staan langs de Elburgerweg en zorgen al langere periode voor overlast; gevallen takken en dood hout op de Provinciale weg N309.

Gezien de weg begeleidende bomen zonder wegafsluiting (i.v.m. verkeer) bijna onmogelijk waren weg te halen, komt deze project als geroepen om al de lang bestaande probleem op te lossen. Op deze manier kan de wegbeplanting opnieuw ingericht worden en de weg N309 weer veilig gesteld worden. In plaats van volgroeide populieren wordt in 2017 nieuwe wegbeplanting met een duurzame inheemse soort opnieuw ingeplant.

20160522_144655_resized

Boswachter Vahid Dizdarevic

reageren

geef een reactie

i

Mis geen enkel bericht van dit boswachtersblog