www.boswachtersblog.nl/ Flevoland

Kom naar buiten in de zomervakantie!

15 juli 2016 staatsbosbeheerflevoland in Flevoland
Buitencentrum Almeerderhout

Zoekt u een leuke activiteit in deze zomervakantieperiode? Kom naar Buitencentrum Almeerderhout en geniet samen met uw kinderen in de prachtige natuur van dit nog jonge bosgebied. Op Stadslandgoed de Kemphaan en bij het Buitencentrum kunt van alles beleven.

Boswachters weten dat als geen ander en bieden allerlei buitenspeelmogelijkheden aan. Ook hier in de buurt. Buitenspelen is van onschatbare waarde voor ieder kind; of je dat nu doet in het Zuiderzeespeelbos, of vlieg door de bomen in het klimpark. Deze activiteiten liggen  vlak achter het buitencentrum. Terwijl u geniet van iets lekkers op het buitenterras van het aangrenzende bosrestaurant spelen uw kinderen in en om het water. Zo kun je op stadslandgoed de Kemphaan verschillende leuke dingen doen. Kruip bijvoorbeeld in de huid van de boswachter en verdien een heus diploma van de Hulpboswachtersacademie

KD_7723 kopie

Het Dierenvriendjespad is een leerzaam pad waar kinderen diverse dingen leren over de dieren in het bos. Speciaal voor de allerkleinste is er het Kabouterpad.  De kabouters wijzen de kinderen de weg  over het landgoed, met leuke opdrachtjes. Leuk om samen met vriendjes en vriendinnetjes te doen. Vanuit het buitencentrum  op de Kemphaan starten diverse wandel routes o.a. het Zintuigenpad en is er informatie en materiaal beschikbaar tegen een lage vergoeding. Natuur is niet alleen onmisbaar voor kinderen, maar kinderen zijn ook onmisbaar voor de natuur. Buiten spelen doe je met je hart, je hoofd en vooral met je (vieze) handen.

In de eerste en laatste week (week 29 en 34) van de zomervakantie zijn er in het Buitencentrum speciale (kinder)activiteiten.
Op maandag, dinsdag, donderdag en vrijdag kan je ’s middags van 13.30 uur tot 15.30 uur knutselen met hout. Maak een prachtig boeket of timmer een nestkastje in elkaar. Kosten € 5.00 per kind. De boswachter zal op de woensdagmiddag van 13.00 uur tot 15.00 uur ook aanwezig zijn. Stel hem de meest uiteenlopende vragen over het gebied en de dieren.

Op woensdag zal Schaapskudde Almeerderhout aanwezig zijn naast het Buitencentrum. Stel de herder alle vragen die je hebt over de schapen, bijvoorbeeld waarom onze kudde de bereklauw zo lekker vindt.

schapen eten berenklauw

De smaak te pakken en wilt u meer?
Er zijn ook leuke bijzondere excursies met de boswachter, zoals de Grote Vijf bevertocht  waar u  samen met de boswachter op zoek gaat naar bevers.
Op zaterdag en zondag rijdt ook de beverbus een route over het stadslandgoed de Kemphaan om 12.30-13.30-14.30 en 15.30 uur vanaf het buitencentrum Almeerderhout. Informeer van tevoren of de beverbus rijdt i.v.m. reserveringen door groepen.

Kom mee genieten met de Freektocht!
Struin mee door de natuur met boswachter Freek, ontdek de Almeerse Stadsbossen. Tijdens de tocht gaan we ontdekken waar de buizerd woont en ontdekken we hoe de bever zijn huis gemaakt heeft en zullen we door de bossen struinen op zoek naar nog meer natuur. De Freektocht begint  om 14:00 uur en is een uur later terug op Buitencentrum Almeerderhout. Daar kun je gaan genieten van poffertjes met wilde bosvruchten en een glas ranja.
Meld je aan via almeerderhout@staatsbosbeheer.nl Vol=Vol Leeftijd: 4 tot en met 12 jaar. Prijs: € 10.00 Datum: 20, 27 juli, 3, 10, 17 en 24 augustus 2016

Kruidenwandeling
Met een groep gaan we door het bos en rondom het Buitencentrum zoeken naar kruiden en hun geneeskracht leren kennen. De verschillende kruiden kunnen ook gebruikt worden in de keuken (het is de groente van vroeger!). Je kunt je eigen mandje vullen en thuis aan de slag om de kruiden te verwerken in o.a. een lekkere pesto of macaroni of verwerk ze in muffins of cupcakes. Op 23 augustus  wordt deze wandeling gelopen van 14:00 tot 15:00 uur.
Meld je aan via almeerderhout@staatsbosbeheer.nl Vol = vol Leeftijd: 4 tot 12 jaar Prijs: € 5.00 per kind.

Het adres van Buitencentrum Almeerderhout is:
Kemphaanlaan 4
1358 AG Almere
T 036-5384416
www.hetknaagtinalmere.nl
almeerderhout@staatsbosbeheer.nl

 

IMG_0021
foto: G.van Breemen

 

 

reageren

geef een reactie

i

Mis geen enkel bericht van dit boswachtersblog