www.boswachtersblog.nl/ Flevoland

Werkzaamheden en discgolf

3 augustus 2016 Staatsbosbeheer in Flevoland

Het is 15 juli geweest en dat betekent dat er weer gewerkt mag worden in de bossen. Zo ook in de mooie Flevopolder bij in Almere. Op de kaart hieronder zie je waar de komende tijd gewerkt zal worden in de bossen. De werkzaamheden duren tot in ieder geval tot het najaar.

Zomerwerk
Veel mensen weten wel dat er vooral in de winter gezaagd wordt als de bladeren van de bomen gevallen zijn. In de polder is dat echter niet altijd handig; als de zware machines de glibberige klei inrijden is de kans op grote sporen en meer schade veel groter. Werken in de zomer is voor de Flevolandse bosbouwers dan ook makkelijker en publieksvriendelijker.

Herstel
Nadat de houtoogst is uitgevoerd zullen er ook nieuwe bomen geplant worden. Dit om weer mooie diverse bossen in Almere te krijgen.
Wij hopen de overlast zo beperkt mogelijk te houden. Echter kan het voorkomen dat paden beschadigd raken. Wij herstellen deze zo snel mogelijk weer als de werkzaamheden afgerond zijn. Bekijk ook onze filmpjes op youtube over zorgvuldig werken in het bos.

Primeur
Naast de aankomende werkzaamheden in het bos, hebben wij nog een ander nieuwtje wat wij graag onder de aandacht brengen. Vanaf vorige week kun je bij het Buitencentrum Almeerderhout discgolf spelen. Een primeur in de bossen van Almere! discgolf

Discgolf
Discgolf is een combinatie van frisbee werpen en golfen. Samengevat is het doel om met zo weinig mogelijk worpen de disc (frisbee) in de basket te werpen. De baan bestaat uit 9 holes, dus het is meteen een mooie wandeling over de Kemphaan. Een bijzonder leuke activiteit voor het gezin, met vrienden of om gewoon een keer langs te komen en te spelen.

De kosten bedragen €4,50 voor een volwassene en €2,50 voor een kind.

Wij zien jullie graag op het Buitencentrum voor een rondje Discgolf! En als je nog vragen hebt over de houtoogst, neem dan gerust contact met ons op!

Freek Rebel
Boswachter Almeerderhout

 

reageren

geef een reactie

i

Mis geen enkel bericht van dit boswachtersblog