www.boswachtersblog.nl/ Flevoland

Nieuw excursieprogramma wordt enthousiast ontvangen door leerlingen

28 september 2016 Rob Koetsier in Flevoland

Dit schooljaar is Staatsbosbeheer gestart met 2 nieuwe excursieprogramma’s de Natuurwijs en de Natuursprong. Dit zijn 2 verschillende excursies met ieder zijn eigen invalshoek op het thema natuur.

Natuurwijs
Voor de Natuurwijs is een apart excursieprogramma geschreven met als achterliggende gedachte de pionier in de polder, zowel de mens als de dieren komen hierbij aanbod. De kinderen worden mee genomen op een reis door de tijd en zelf beleven hoe de pionier kan overleven in de natuur van een nieuw land, zoals Flevoland. De pioniers zijn mensen, maar ook de planten en dieren. De kinderen zijn hier ’s ochtends en ’s middags in het bos mee bezig en is geschikt voor de bovenbouw van de basisschool.

imag0555
wilde dieren zijn niet eng

Natuursprong
Het excursieprogramma de Natuursprong neemt de kinderen mee naar het Zuiderzee Speelbos en laat ze de natuur op een heel sportieve manier ontdekken. Hier ligt de nadruk op het bewegen in de natuur, weg achter de computer en trek de natuur in. Hiervoor zijn allerlei spellen en opdrachten gemaakt en geschikt voor het hele jaar door buitenplezier. De kinderen zijn hier de ochtend mee bezig en is geschikt voor zowel de onder- als de bovenbouw van de basisschool.

De eerste excursies zijn de afgelopen paar weken gegeven en de kinderen waren zeer enthousiast over hun belevenissen in het Almeerderhout. Maar zeg nou zelf, wat is er mooier, gezonder en avontuurlijker dan in het bos spelen?

KD_7723 kopie
mag ik er door?

Wilt u meer informatie over dit programma, neem dan contact op met ons Buitencentrum Almeerderhout op Stadslandgoed de Kemphaan 036-5384416 of stuur een mail naar almeerderhout@staatsbosbeheer.nl

Boswachter Rob Koetsier

https://www.youtube.com/watch?v=nRu-5OalIDE

 

reageren

geef een reactie

i

Mis geen enkel bericht van dit boswachtersblog