www.boswachtersblog.nl/ Flevoland

Herfstvakantie in het Almeerderhout

5 oktober 2016 Rob Koetsier in Flevoland

De herfstvakantie is traditioneel de vakantie om actief buiten te zijn. Kom deze week lekker uitwaaien bij het Buitencentrum Almeerderhout op Stadslandgoed de Kemphaan.

kevinvdmerwe3
Vogel vetstammetjes maken

Kids Herfstdag
De aftrap van de herfstvakantie is de Kids Herfstdag op zondag 16 oktober. Speciaal voor kinderen organiseert Buitencentrum Almeerderhout een herfstdag van 12.00 tot 16.00 uur. Tijdens deze Kids-Herfstdag kunnen de kinderen tegen een kleine vergoeding herfst knutsel maken of een puzzeltocht lopen door de Almeerse Stadsbossen. De boswachter zal om 15.30 uur met de kinderen een quiz doen om hun kennis van de natuur te testen en na afloop kunnen deze hulpboswachters met de boswachter op de foto.

Appels poffen
Appels poffen

Opening Disc golf
Om 14.00 uur zal de opening van het disc golf plaatsvinden.

Het natuurbelevingsspel discgolf spelen met 9 uitdagende holes in de natuur!
Disc Golf is een sport die lijkt op het traditionele  golf. In plaats van een bal en stokken, gebruiken de spelers een disc. Het doel is om elke polehole, een metalen mand die op een paal staat, in zo min mogelijk worpen te bereiken. De bomen, struiken en terreinveranderingen in en op het terrein zorgen voor uitdagende en natuurlijke hindernissen. In het ene geval moet een grote afstand worden overbrugd, in een ander geval moet met een wijde boog om een boom heen worden gegooid of langs struiken. Voordat een speler mag gooien krijgt hij/zij een vraag over de natuur. Weet je veel over de natuur, dan kan je extra voordeel behalen. Zo niet, dan wachten jou extra uitdagingen!
Natuurlijk discgolf in Almeerderhout is discgolf met een natuurlijk tintje! Het is discgolf met buitengewone regels. Zo wil Staatsbosbeheer laten zien hoe leuk het kan zijn om alles over de natuur te weten én wat je allemaal voor leuks met en in de natuur kan doen! Je speelt het bij Staatsbosbeheer. Smijt heen en win! Je natuurkennis als voor- of nadeel!

Opening Discgolf
Opening Disc golf

De Freektocht
De Freektocht begint op woensdag 19 0ktober om 14:00 uur. Tijdens de tocht ontdek je waar de buizerd woont en zie je hoe de bever zijn huis gemaakt heeft. We struinen de bossen door op zoek naar meer natuur. Na een uur zijn we weer terug bij Buitencentrum Almeerderhout. Daar kun je in Restaurant Buitengewoon genieten van poffertjes met wilde bosvruchten en een glas ranja. Meld je aan via het Buitencentrum Almeerderhout, almeerderhout@staatsbosbeheer.nl Kosten: € 10,00 p.p.

Herfstvakantie
Van 17 tot en met 21 oktober kun je elke middag tussen 14.00-15.30 uur in Buitencentrum Almeerderhout een herfst-knutsel maken voor € 2,50.  Dit zal plaats  vinden in de zaal  “De Beverburcht”.  Je hoeft je vooraf niet aan te melden.

sam_4809
Ga mee op zoek naar de herfst

Exclusieve Herfstwandeling met de boswachter
Op dinsdag 18 oktober om 14.00 uur en donderdag 20 oktober om 10.30 uur staan herfstwandelingen met de boswachter gepland. De wandeling duurt anderhalf uur. U maakt een herfstwandeling en de boswachter licht onderweg een klein tipje van de sluier op van de mysteries rond herfst De kosten voor deze excursie zijn: Volwassenen € 10,00. Kinderen € 7,50 t/m 8 jaar.
Na de excursies bestaat de mogelijkheid om te kunnen genieten van overheerlijke paddenstoelen BosTapas in bosrestaurant Buitengewoon Lekker.  Geïnteresseerd in een paddenstoelen BosTapas of aanmelden voor de wandeling. Mail ons almeerderhout@staatsbosbeheer.nl. Buitencentrum Almeerderhout. Vol is vol.

Locatie: Buitencentrum Almeerderhout
Kemphaanlaan 4
1358 AG Almere
036-5384416

 

reageren

geef een reactie

i

Mis geen enkel bericht van dit boswachtersblog