www.boswachtersblog.nl/ Flevoland

Educatieprogramma ‘Los in het Bos’ in het Wisentbos gestart!

22 november 2016 Vahid Dizdarevic in Flevoland

Dit educatieprogramma bestaat uit een boekenpakket die van te voren bij de FlevoMeer bibliotheek Dronten besteld kan worden. Deze boekenpakket is gekoppeld aan een excursie in de natuur.
Aandacht wordt geschonken aan de kerndoelen voor de basisschool binnen de thema’s Natuur en Techniek, Mens en Samenleving en Ruimte.

Excursieprogramma
Als thema is gekozen voor de vier jaargetijden. Elk jaargetijde is uniek en voor zichzelf aantrekkelijk. Speciaal opgeleide excursiebegeleiders en boswachters nemen de leerlingen mee op hun reis door het bos. De excursies staan in het teken van ervaren, zien en ruiken. In de winter staat het zoeken naar voetsporen centraal. In het voorjaar is het thema het nieuwe leven in het bos. In de zomer gaan de excursies vooral over de geheimen van het water en in het najaar gaan we op zoek naar de paddenstoelen.

los-in-het-bos-9

Aanmelden
Inschrijven is mogelijk voor alle 4 excursies in een jaar of voor één enkele excursie. Het boekenpakket is altijd gekoppeld aan de jaargetijde excursie en kan 4 weken van te voren (voor de excursie) worden opgehaald bij de FlevoMeer Bibliotheek Dronten. Excursie per jaargetijde wordt georganiseerd voor herfst (24 oktober t/m 24 november), winter (10 januari t/m 9 februari), lente (1 april t/m 9 mei) en zomer (1 juni t/m 4 juli).
Doelgroep van het programma zijn de leerlingen van groep 5 en 6. Excursieprogramma duurt 1,5 uur.

Voor meer informaties en aanmeldingen kan met Hanneke Versluis h.versluis@flevomeerbibliotheek.nl en Jeanette de Moed Stam j.stam@staatsbosbeheer.nl contact opgenomen worden.

 

 

 

reageren

geef een reactie

i

Mis geen enkel bericht van dit boswachtersblog