www.boswachtersblog.nl/ Flevoland

Meer controle op loslopende honden op Stadslandgoed de Kemphaan

16 januari 2017 Freek Rebel in Flevoland

 

In Almere zijn vele honden eigenaren die graag hun hond uitlaten in het bos. Als Staatsbosbeheer zijn wij erg blij met het enthousiast gebruik van onze gebieden. Om echter iedere recreant optimaal te kunnen laten genieten van onze bossen hebben wij een aantal spelregels afgesproken met elkaar. Eén daarvan is dat de honden rondom Stadslandgoed de Kemphaan aangelijnd moeten zijn en er geen honden in het Zuiderzee Speelbos mogen komen. Dit omdat het gebied zeer intensief gebruikt wordt door mede recreanten.

Wij hebben geconstateerd dat er zeer geregeld niet aan de afspraken gehouden wordt. Wij hebben voor dit seizoen dan ook een aantal handhavingsacties gepland. Dit betekend dat wij in het weekend van 21 en 22 januari intensief gaan controleren in en rondom het Stadslandgoed de Kemphaan en bij overtreding gaan beboeten.

Heeft u nog vragen dan kunt u contact opnemen met Staatsbosbeheer telefoon 036-5384416 of e-mail almeerderhout@staatsbosbeheer.nl

Boswachter Freek Rebel

 

reageren

geef een reactie

  • Frank
    17 januari 2017 om 06:02

    Wordt er dan ook gecontroleerd/bekeurd op fietsers/atb en paarden buiten de daarvoor aangegeven paden. Je wordt regelmatig uit je broek gereden door atb ers op de voetpaden. En als je daar een opmerking over maakt, krijg je als antwoord. Dat je van de natuur moet genieten in plaats van zeuren en dat het bos van iedereen is.

i

Mis geen enkel bericht van dit boswachtersblog