www.boswachtersblog.nl/ Flevoland

Het Grote Vijf Bever seizoen begint weer

11 mei 2017 Rob Koetsier in Flevoland

Het is weer mei, langer licht, dus gaan we weer het water op voor onze De Grote Vijf Bever kanosafari. Dit jaar organiseert Staatsbosbeheer in samenwerking met Bever Almere, 2 verschillende tochten in het Almeerderhout Almere en het Horsterwold Zeewolde, ieder met een eigen sfeer en andere omgeving, maar allebei met de kano op zoek naar nummer 3 van De Grote Vijf, de bever.

‘s Avonds komen de bevers uit hun burcht en gaan opzoek naar voedsel en werken zij aan hun burcht. Kom speuren naar de bever in het Almeerderhout en het Horsterwold, en misschien scoor je hem zelf! Samen met de boswachter kano je een tocht van 10 km door het leefgebied van de bever. Natuurlijk leven er ook andere wilde dieren in deze gebieden. Beleef de natuur tijdens een avontuurlijke en sportieve tocht in de schemer.
De safari is geschikt voor kinderen vanaf ongeveer 8 jaar, kunnen zwemmen is verplicht! We varen in een rustig tempo, zodat iedereen het bij kan houden en voorafgaand aan de tocht krijg je korte uitleg over hoe je moet kanoën.
Lengte van de safari is 10 km.
Tip van de boswachter: neem droge kleding mee!

Almeerderhout
Kom speuren naar de bever in de Stadsbossen van Almere. Bijzonder aan deze excursie is dat je dicht bij de stad de natuur vanaf het water kan beleven. Met de kano’s varen we door het prachtige afwisselende Almeerderhout, het leefgebied van de bever. Je krijgt onder andere een burcht te zien en hopelijk ook de bever zelf. Halverwege de tocht genieten we van een warm picknickdiner verzorgt door Buitengewoon Lekker. Prijs: € 42.00 Prijs kind t/m 12 jaar: € 37.00 Inclusief maaltijd.

Meer informatie en data:
Bever safari Almeerderhout

Horsterwold
Kom speuren naar de bever in het Horsterwold. Bijzonder aan dit gebied is dat je door het grootste loofbosgebied van Nederland kanoot. Je waant je even in een heel andere wereld, het leefgebied van de bever. Je krijgt onder andere een burcht te zien en misschien scoor je de bever zelf deze avond zelf! Halverwege houden we even een koffiepauze.
Prijs: € 30.00 Prijs kind t/m 12 jaar: € 25.00 Exclusief maaltijd.
Geen zin om zelf te koken? Dan is het mogelijk om vooraf een maaltijd (beversnack) op de camping te nuttigen. Tijdens de maaltijd krijg je een prachtige presentatie te zien over de bever en de safari. Deze is exclusief en apart bij te boeken.

Meer informatie en data:
Bever safari Horsterwold

reageren

geef een reactie

i

Mis geen enkel bericht van dit boswachtersblog