www.boswachtersblog.nl/ Flevoland

Een zaagmachine die als een mes aan drie kanten snijdt

16 februari 2018 Freek Rebel in Flevoland

Een mobiele zaagmachine die naast het verwerken van zieke essen nog een aantal uitdagingen omzet in kansen. Hoe kan dat? Deze video vertelt het bijzondere verhaal!

De zaagmachine staat sinds januari opgesteld op Stadslandgoed de Kemphaan in Almere. Mede dankzij financiële ondersteuning vanuit de samenleving kon hij worden aangeschaft en vervult hij een prachtige rol als verbindende schakel tussen ons lokale bosbeheer, kwetsbare burgers van Almere die toegroeien naar een volwaardige plek op de arbeidsmarkt en de circulaire economie.

Almere timmert daar flink mee aan de weg. Zuinig zijn op je grondstoffen en deze zoveel mogelijk hergebruiken of op nieuwe manieren toepassen. Innovaties dus, die bijvoorbeeld bij het onderstel van onze tafel zijn gebruikt. Een probleem (waterplanten zijn lastig) omzetten in een kans (een nieuw product). Prachtig, op die manier bestaan er alleen nog maar grondstoffen en bestaat afval niet meer. Uitdagingen omzetten in kansen, daar draagt Staatsbosbeheer graag een steentje aan bij!

Op onze website lees je meer over biomassa (de grondstoffen die Staatsbosbeheer hergebruikt), en over andere zorg- en werkgelegenheidsprojecten in onze gebieden.

reageren

geef een reactie

 • Joke Uiterwijk
  19 februari 2018 om 11:59

  Ik ben op zoek naar een nieuwe tafel waar kan ik zo’n mooie tafel bestellen

 • Pauline
  17 februari 2018 om 18:22

  Ik woon meer dan 30 jaar in Almere , Hoe leuk is het dan als je een tafel van een boom uit Almere kunt kopen Ik zou ook graag weten waar dat kan?

  • Freek Rebel
   19 februari 2018 om 07:58
 • Gideon
  17 februari 2018 om 17:34

  en waar kan ik die tafels kopen?….

  • Freek Rebel
   19 februari 2018 om 07:57
 • Meindert Eijgenstein
  17 februari 2018 om 16:23

  Stichting Prisma bouwt een ecologische school in Oosterwold, Almere.
  Wij zoeken voor de bouw en inrichting naar bruikbaar en betaalbaar materiaal voor de afwerking van de binnenkant van het pand en voor meubilair. Ho mooi zou het zijn als hier vraag en aanbod bij elkaar worden gebracht en we ook nog voor werkgelegenheid zorgen! Ben beschikbaar voor een gesprek. Bellen kan ook 0620139579

  • Freek Rebel
   19 februari 2018 om 07:59

   Hoi Meindert,

   Ik neem contact met je op!

i

Mis geen enkel bericht van dit boswachtersblog