www.boswachtersblog.nl/ Flevoland

Fietsend de stad uit, het groen in

14 augustus 2018 Boswachter Lida Blok in Flevoland

Cirkelbos

Fiets vanuit Almere naar het bos vol verrassingen. Zet je fiets neer en ontdek zeven groene geheimen. Kies mijn favoriete wandelroute langs boskunstwerken. Durf je door te lopen naar het hart van het labyrint? Beklim je de berg? Ontdek je wat er achter een klein deurtje verscholen gaat?

Fiets- wandeltocht vol verrassingen

Langs de hoge vaart fiets je zo de bebouwing uit naar het Almeerderhout. In de avonduren zijn hier de bevers te spotten. Overdag kun je de beversporen zien. Het vierbruggenpad kan ik je zeker aanraden. Het loopt van fietsknooppunt 88 naar knooppunt 91. Er zijn veel meer leuke manieren om vanuit Almere het Almeerderhout in te fietsen. Via het fietsknooppuntennetwerk  vind je je eigen route naar een prachtige plek om te wandelen, het boswachterspad in het Cirkelbos vlak bij knooppunt 91 of 92. Zie https://www.fietseropuit.nl/fietsroute/flevoland/almere/

.

Vanaf knooppunt 91 richting knooppunt 92 gaan en de Waterlandseweg oversteken. Daarna de eerste afslag rechts het fietspad op: het Cirkelpad. Volg het cirkelvormige pad tot waar je uitkomt bij de parkeerplaats aan de Meesweg. Daar start het boswachterspad: een wandelroute over het museumbospad.

Komend vanaf knooppunt 92 volg je het fietspad tot aan de Meesweg, daar sla je linksaf om uit te komen bij het startpunt bij de parkeerplaats langs de Meesweg. Daar start het boswachterspad: een wandelroute over het museumbospad.

Boswachterspad : wandelend over het museumbospad

Zelf geniet ik erg van het landschap op het startpunt van het boswachterspad in het Cirkelbos. Je staat aan de bosrand en ziet aan de andere kant de open akkers en in de verte de dijk langs het Gooimeer. Prachtige wolkenluchten maken het plaatje voor mij compleet.

En dan volgt de volgende verrassing. Het museumbospad loopt over prachtige ronde beukenlanen. Het is een sfeervol bos, waar dit jaar de herfstkleuren wel vroeg te zien zullen zijn. Als je rustig loopt, kan je soms onverwacht oog in oog staan met een ree of misschien wel een vos.

En dan nog de boskamers. Welk kunstwerk spreekt je aan? Loop je tussen de lindebomen door bij Tempo, pluk je vlierbessen in het Vlierbloesenbessenbos, geniet je van het uitzicht op de 30 meter hoge berg of kies voor de eenzaamheid? Bij elk boskunstwerk staat een korte toelichting.

Zelf wandelen

De wandelroute is 5 km lang en uit te breiden door de berg te beklimmen of het labyrint te volgen. De route brengt je terug naar het startpunt. Download de route hier, en laat me weten wat je van de route vindt! Dat kan door de route op de website beoordelen, of gewoon in de reacties onder dit blog 🙂

Nieuwsgierig naar andere mooie groene plekken nét buiten de Nederlandse steden? Bekijk ook de tips van mijn collega’s op www.staatsbosbeheer.nl/rondomdestad 

reageren

geef een reactie

i

Mis geen enkel bericht van dit boswachtersblog