www.boswachtersblog.nl/ Flevoland

Nieuwe Timpel in het Cirkelbos geplaatst

22 oktober 2019 Rob Koetsier in Flevoland

Vanaf vandaag kom je een nieuwe paal (Timpel) tegen bovenop de berg Almere Boven in het museumbos in het Cirkelbos. De bedoeling van deze Timpel is dat bezoekers vanaf deze vaste plaats een foto maken van het bos en deze uploaden naar de Timpelsite. Doordat je steeds een andere foto krijgt van dezelfde locatie, kan je mooi de seizoensontwikkelingen door het jaar zien in een time-lapse.

 

Er is juist voor dit stuk bos gekozen omdat je hier een natuurontwikkeling kan volgen. Op deze locatie stonden essen. Deze waren ziek geworden door de essentaksterfte en zijn voor een groot deel weggehaald. Op de vrijgekomen locatie worden nieuwe bomen geplant. Door foto’s te maken krijgen we in de toekomst een mooi beeld van de ontwikkeling van dit stuk bos. Doe ook mee en upload je foto en volg de ontwikkelingen van het bos!

Zie voor meer informatie: www.timpel.online/cirkelbosdeberg

Zie voor filmpje: tweet Boswachter Rob

reageren

geef een reactie

i

Mis geen enkel bericht van dit boswachtersblog