www.boswachtersblog.nl/ Flevoland

Herstel Kromslootpark- Zilverstrand Update 1

9 september 2019 Rob Koetsier in Flevoland

Staatsbosbeheer is gestart met de herinrichting van het Kromslootpark en Zilverstrand. Het gaat om een vernieuwing van de bestaande sloten, bruggen en wandel- en fietspaden, Het doel is de natuurwaarden en de recreatieve mogelijkheden van het gebied verder te vergroten.
Wilt u meer informatie over dit project? Kom dan naar onze informatiebijeenkomst op dinsdag 17 september in Kerkcentrum Goede Rede in Almere Haven.

De werkzaamheden worden uitgevoerd door Reimert Bouw en Infrastructuur uit Almere en J.P. Schilder B.V. Zij zijn gestart met enkele voorbereidende werkzaamheden voor het project. De werkzaamheden duren ongeveer een jaar en worden in fases uitgevoerd. Hierbij wordt rekening gehouden met verschillende kwetsbare diersoorten en vegetatie, broedseizoen en uitvliegen van jonge vogels.

Bereikbaarheid park

Voor de veiligheid van bezoekers en uitvoerend personeel, worden de bruggen en de paden in het Kromslootpark tijdens de werkzaamheden voor een periode van 10 weken afgesloten. Dit zal naar verwachting in november en december zijn, onder voorbehoud van weersomstandigheden en kwetsbare flora en fauna.
Het gebied zal in deze periode beperkt bereikbaar zijn. Omleidingen worden ter plaatse aangegeven met borden.

Informatie
Wilt u meer informatie over dit project? Kom dan naar onze informatiebijeenkomst op dinsdag 17 september van 19:00 tot 21:00 uur in Kerkcentrum Goede Rede aan de Kerkgracht 60. Wij zullen hier samen met het uitvoeringsteam van de aannemers een toelichting te geven op de werkzaamheden, en de planning. Ook worden de fasering en omleidingen hier uitgebreid in beeld gebracht en worden vragen beantwoord. De bijeenkomst is vrij toegankelijk, aanmelden is niet nodig.

Ontwikkelingen tijdens het project kunt u volgen op Kromslootpark

en de Reimert Omgevingsapp die gratis te downloaden is in de App Store of Google Play Zie onderstaande link.
Indroductiebrief Reimert werkzaamheden Kromslootpark

reageren

geef een reactie

i

Mis geen enkel bericht van dit boswachtersblog