www.boswachtersblog.nl/ Flevoland

Afval opruimen in de natuur was een succes!

22 september 2020 Boswachter Amy Zeeman in Flevoland

Afgelopen zaterdag 19 september was het World CleanUp Day. Over de hele wereld werden er verschillende opruimacties georganiseerd zo ook bij Staatsbosbeheer op de Kemphaan.

Het is een gegeven dat er veel afval in de natuur blijft liggen. Dit is schadelijk voor de natuur en het kan er zelfs voor zorgen dat bomen, planten en dieren eraan dood gaan.

Daarom deden wij vanuit Staatsbosbeheer mee aan deze landelijke.. nee, wereldwijde opruimactie!

Het was een prachtige dag om in de natuur bezig te zijn. Om 10 uur verzamelde de meeste mensen zich al bij het BuitenCentrum op de Kemphaan in Almere. Netjes op ander halve meter afstand van elkaar. Zodra iedereen een grijper en een vuilniszak had gingen ze op pad.

Na een halfuur kwam het eerste groepje al terug met een volle vuilniszak! Van sigarettenpeuken, blikjes, snoeppapiertjes tot vleesverpakkingen. Er zat van alles tussen.

Rond 12 uur kwamen ook de andere groepen één voor één binnen. De ene groep had meer verzameld als de ander maar elk beetje helpt!

Uiteindelijk zijn er die zaterdag (in twee uur tijd) acht volle vuilniszakken uit de bossen rondom de Kemphaan opgehaald.

Wat ben ik ontzettend blij met deze dertig toppers die zich afgelopen zaterdag hebben ingezet om de natuur op te ruimen!

Zullen wij vanaf nu afspreken om geen afval meer in de natuur achter te laten? Lijkt mij een top idee!

 

Groetjes,

Boswachter Amy Zeeman

reageren

geef een reactie

  • Boswachter publiek Almere: Charlotte
    23 september 2020 om 17:32

    Goed bezig Amy! 🙂 Leuk bericht

i

Mis geen enkel bericht van dit boswachtersblog