www.boswachtersblog.nl/ Flevoland

Nationale museumweek. Kom naar het Museumbos!

21 april 2021 Boswachter Amy Zeeman in Flevoland

Het is deze week Nationale Museumweek.
Vanwege corona kunnen de musea helaas nog niet open maar voor het museumbos in Almere is dit geen probleem.

Het is geen gebouw met ramen, muren en deuren maar landschapskunst. Terwijl je loopt over de wandelroute geniet je van de natuur. De groene frisse kleur is op veel plekken weer te zien in het bos. Wanneer je stil bent hoor je de vogels fluiten en misschien loopt er wel een ree langs. Het broedseizoen is in volle gang en dat betekend dat de natuur weer tot leven komt!

Loop de wandelroute van het museumbos, deze begeleidt je langs alle zes de kunstwerken. Het museumbospad is vijf kilometer lang en zeker een aanrader om een keer te lopen.

Voor kinderen is er een hoop te beleven. Kom spelen in de zes enorme kunstwerken van 100×100 meter. Deze zes kunstwerken worden ook wel boskamers genoemd.  In deze boskamers kun je buitenspelen, onderzoeken, dromen, denken en van een heeeelleee grote berg af hollen. Wil je jouw wandeling nog leuker maken? Neem dan het KinderMuseumbos Doeboek mee. In dit boekje staan allemaal familiespelletjes die je bij elke boskamer kan doen in elk seizoen. Het Doeboek is voor een symbolisch bedrag van 1 euro te krijgen bij het BuitenCentrum van Staatsbosbeer in Almere. Bekijk de openingstijden van het BuitenCentrum hier.

 

Trek er dus lekker op uit deze week en geniet van de combinatie van kunst en natuur in het Museumbos in Almere.

 

Het KinderMuseum DoeBoek is een uitgave van Stichting Bosland. Gemaakt door ontwerpstudio Familiemusea.

reageren

geef een reactie

i

Mis geen enkel bericht van dit boswachtersblog