www.boswachtersblog.nl/ Flevoland

Nieuwe boswachter in Zeewolde

5 september 2023 Boswachter Lisa Wassenaar in Flevoland

Nieuw, maar niet onbekend... Na 3 jaar de functie Senior Boswachter Publiek in Hof van Delfland te vervullen, maak ik de overstap naar eenheid Zeewolde. Een nieuwe omgeving, nieuwe collega's en nieuwe uitdagingen. Ik heb er zin in!

Van student naar boswachter

Het is 3 februari 2020 als ik als kersverse boswachter het beheerkantoor van eenheid Hof van Delfland in Vlaardingen binnenstap. Een mannenteam in een omgebouwde veestal, vergezeld door muizen. Meer cliché kan je het niet krijgen.
Voor de baan ben ik speciaal vanuit De Steeg (Gld.) naar Rotterdam verhuist. Ik ben immers een persoon die de volle 100% geeft als ik ergens passie voor heb. Had ik dit avontuur zien aankomen? Nee zeker niet. Ik had met mijn 23 jaar en wat goede hoop een poging gedaan voor een sollicitatie op de functie Boswachter Publiek bij Staatsbosbeheer Hof van Delfland. Ik was wel vaker afgewezen, waarschijnlijk onder het mom “jong en onervaren”. Nu was het raak! Een goede match die resulteerde in bijna 3,5 jaar aan goede relaties, gave ervaringen en hele gepassioneerde en fijne collega’s. En die veestal? Die is gaandeweg ingewisseld voor een prachtig duurzaam kantoor in het gemeentehuis van Midden-Delfland.

Ambitie wordt werkelijkheid

Toch heb ik altijd een bijzondere ambitie gehad. Ik wilde ooit in mijn leven werken in en met de natuur van Flevoland. De provincie waar mijn passie voor natuur is ontstaan dankzij mijn opa. En zie hier… 1 juni 2023, inmiddels 3 jaar wijzer in mijn beroep, stap ik het beheerkantoor in Zeewolde binnen. Ik volg Hans Breeveld op, voor sommige bekend als de voormalige Senior Boswachter Publiek. Met volle enthousiasme ga ik dit nieuwe avontuur aan.

Wijs advies voor het leven

September 2020 ontving ik van mijn mentor, naast mijn diploma, een kaartje met een toepasselijke boodschap. Dit wil ik graag delen aan alle gepassioneerde mensen die soms hun eigen grenzen vergeten:
“Niet alles wat kan moet”

Hoe kan je mij vinden

Als onderdeel van eenheid Zeewolde ben ik actief in het Horsterwold en het Hulkesteinse bos. Mocht je graag op de hoogte willen blijven van bijzonderheden (zoals excursies, werkzaamheden, etc.) dan kan je ons volgen via:
Instagram: lisa_boswachter
reageren

geef een reactie

  • Leen Braber
    7 september 2023 om 13:40

    Welkom in Flevoland. Ik ben samen met Jan Derriks regiovertegenwoordiger voor de Provincie Flevoland met betrekking tot het kanovaren, kanosteigers, onderdoorgangen en uitbreiding van vaarten en sloten.
    Als je op dit gebied wat van plan bent of als wij plannen hebben, laten we dan met elkaar contact opnemen.
    met vriendelijke groet, Leen Braber en Jan Derriks

i

Mis geen enkel bericht van dit boswachtersblog