www.boswachtersblog.nl/ Fryslân

Speciale wandelroute door Oranjewoud in het teken van Oranjejaar

15 april 2013 Boswachter Roel Vriesema in Fryslân

“Oranje boven”. Dit jaar staat in het teken van de Oranjes met de viering van 200 jaar monarchie en de inhuldiging van koning Willem-Alexander. Oranjewoud is onlosmakelijk met de  Oranjes verbonden. Het dankt zijn naam aan de aanwezigheid van de Oranjes die er in vroegere eeuwen hun zomerresidentie hadden.

In het kader van het Oranjejaar hebben stichting Werkgroep Oud-Heerenveen en Staatsbosbeheer de handen ineengeslagen voor een gecombineerde wandelroute door Oranjewoud op zondag 12 mei. Tijdens deze wandeling door het parklandschap met de prachtige landgoederen zal de gids van  Werkgroep Oud-Heerenveen het historische deel voor zijn rekening nemen en de gids van museumpark Landgoed Oranjewoud over het landschappelijke vertellen.

Het startpunt voor deze bijzondere wandelroute die 1½ duurt, is het kruispunt vóór Golden Tulip Hotel Tjaarda in Oranjewoud. Aanvang : 14.00 uur. Na afloop is er koffie met iets lekkers in Hotel Tjaarda. De prijs van dit speciale arrangement is € 6,50,- p.p.

Voor deze rondleiding geldt: Verplichte aanmelding bij VVV-Heerenveen (0513-62555) of (info@vvvheerenveen.nl) aanmelding vóór vrijdagmiddag 10 mei 12.00 uur.

Voor meer info en activiteiten: www.werkgroepoudheerenveen.nl 

 

reageren

geef een reactie

i

Mis geen enkel bericht van dit boswachtersblog