www.boswachtersblog.nl/ Fryslân

Blokhut bij Sparjebird wacht op nieuwe uitdaging

1 december 2015 Boswachter Roel Vriesema in Fryslân

Sparjebird 1HEMRIK – De blokhut in het Sparjebird-bos bij Hemrik wordt momenteel gevrijwaard van struiken en bomen die het gebouw verstoppen. Dit is een eerste stap naar een andere bestemming. De blokhut is verouderd en de komende jaren moet er gesaneerd worden. Het liefst willen we nieuwbouw op deze plek. Op dit moment beschikken we echter niet over voldoende financiële middelen om veel in gebouwen te investeren. De komende tijd zoekt Staatsbosbeheer daarom naar een ondernemer die hier wil investeren, bijvoorbeeld met groepsuitjes, sportmogelijkheden of andere kansen. Deze toekomstmogelijkheden voor de blokhut zijn verwerkt in een businessplan, gemaakt door 3e en 4e jaars studenten van de NHL in Leeuwarden.
20130412_103443Naast de blokhut is het Sparjebird bij velen geliefd. Het bos heeft namelijk een rijk verleden. Ooit als werkkamp in de oorlogsjaren en later jarenlang de plek waar schoolkampen in de zomerweken een aangenaam verblijf hadden. Het openluchttheater is in gebruik bij Iepenloftspul Opsterland en uiteraard is sinds een paar jaar het uitdagende Speelbos voor de kinderen een begrip in de wijde omgeving.

Boswachter Roel Vriesema
(tel 06-51046388)

reageren

geef een reactie

 • Han Messie
  20 maart 2017 om 10:39

  OLTERTERPER WAPEN

  Op een rood veld buigen twee eikentwijgen
  met hun vrucht, zijn doorschoon najaar gekleurd;
  daaronder een gentiaan, die zich beurt
  in zomers zonnig geel: sprekend zwijgen!

  Dit vredige schild mag stemmen krijgen,
  waarin stil klinkend bosverrassen gebeurt:
  tere bloei wint steeds blijmoedig, schoon zij treurt
  bij harde regen en ’s onweers dreigen.

  Het landgoed ademt uit luchtige dreven
  onder zware kruinen vol geheim verhaal.
  Paadjes door struweel willen dwaalzin geven.

  Hoogbejaarde woudreuzen, in blad of kaal,
  zien eerbiedig neer, beschermen klein leven:
  nietig -maar onblusbaar!- brandt hier jeugdtaal.

i

Mis geen enkel bericht van dit boswachtersblog