www.boswachtersblog.nl/ Fryslân

Gaasterlandse Natuurweek in de herfstvakantie!

14 oktober 2016 Boswachter Marjon Kommer in Fryslân
De poster van de Gaasterlandse Natuurweek!

De poster van de Gaasterlandse Natuurweek!

De Gaasterlandse Natuurweek staat weer bol van de natuuractiviteiten. Van 16 tot en met 22 oktober 2016 is er van alles te doen rondom het thema “Water”. Het evenement is ruim 25 jaar een begrip in en wil bezoekers bewust maken van duurzaamheid en de rijkdom van de natuur in Gaasterland. We organiseren het samen met andere natuurorganisaties, zoals It Fryske Gea, Vereniging Natuurmonumenten, Bezoekerscentrum Mar en Klif, Stichting Gaasterlân Natuerlân en IVN Súdwesthoeke. Er zijn weer tal van leuke activiteiten voor jong en oud. Op zondag 16 oktober is de aftrap met de Groene Markt in het Rijsterbos waar naast de kraampjes met natuur(lijke) en duurzame items ook veel kinderactiviteiten te doen zijn. Gedurende de week organiseert Staatsbosbeheer diverse activiteiten, zoals “het veenmannetjespad”, bedoeld voor de allerkleinsten. Op de Wyldemerk bij Oudemirdum kun je “spelen tot je groen ziet”. Ben je een echte durfal? Dan kun je vrijdag met de hele familie meedoen met de Stoere Water Outdoordag ook op de Wyldemerk en/of meedoen in de avond met het smokkelspel in Bos Elfbergen. Natuurschuur buitenzijde2

Het hele programma van deze week staat op http://www.gaasterlandsenatuurweek.nl. Via de site kun je je opgeven of je belt met Bezoekerscentrum Mar en Klif, tel. 0514-571777. Of kom even langs bij onze Natuurschuur in Oudemirdum.
De Gaasterlandse Natuurweek wordt mede mogelijk gemaakt door de Gemeente De Fryske Marren.

Boswachter Marjon Kommer

reageren

geef een reactie

i

Mis geen enkel bericht van dit boswachtersblog