www.boswachtersblog.nl/ Fryslân

Gezocht: vrijwilligers natuureducatie in ZW-Fryslan

3 maart 2017 Boswachter Henk-Jan van der Veen in Fryslân

Ben je graag in de natuur en wil je kinderen daar ook graag bij betrekken? Dan zijn wij op zoek naar jou! De komende tijd hebben wij verschillende leuke natuur educatieve activiteiten in de omgeving van Sneek, Joure, Oudehaske en Oudemirdum en zoeken hiervoor vrijwillige begeleiders. We hebben veel leuke en interessante excursies, zoals de ‘Egelsurvival’, ‘Kees de koolmees’, ‘Biologiedagen’, ‘Op aventoer bij de boer’, ‘de Eendenkooi’, ‘Spelen tot je groen ziet’ en ‘Natuurwijs’. Daarnaast organiseren we ook verschillende leuke losse activiteiten het hele jaar door vanuit Bezoekerscentrum Mar en Klif, de Natuurschuur en het Buitenlokaal. Lijkt je het leuk om vrijwilliger te zijn? Meld je dan aan en neem contact op met Donna van Groen Doen of Marjon van Staatsbosbeheer.

Beleving
Stel je voor: je loopt over het pad en snuift de heerlijk boslucht op. Onder het gezang van de vogels zet je de spullen klaar. Je kijkt tevreden om je heen. Je loopt naar de parkeerplaats en kijkt op je klok, mooi op tijd. Even later rijden de auto’s de parkeerplaats op. De kinderen springen enthousiast uit de auto. Je heet de kinderen en begeleiders welkom en neemt ze mee het bos in. Daar kan het avontuur voor ze beginnen! En één ding is zeker: je hebt altijd enthousiaste kinderen die met je op pad willen.

Groen Doen is het netwerk voor Natuur- en Milieueducatie in de gemeenten Súdwest-Fryslân en De Fryske Marren. We organiseren samen met verschillende partners een uitgebreid aanbod van natuuractiviteiten voor (vooral) basisscholen. Leerkrachten gaan lekker met de klas een ochtend op onderzoek in de natuur of doen mee aan een spelprogramma in de natuur. De activiteiten vinden overdag plaats in het voorjaar en in het najaar.

Kinderen zijn altijd enthousiast om de natuur in te gaan.

Vrijwilliger worden?
We zoeken mensen die graag in de natuur zijn, affiniteit met kinderen hebben en hen iets over de natuur willen leren. Daarnaast moet je overdag tijd hebben om schoolgroepen te begeleiden. Voor de activiteiten voor de jongeren kinderen hoef je niet een echte natuurkenner te zijn, Groen Doen zorgt dat de vrijwilliger voldoende informatie krijgt om beslagen ten ijs te komen. Voor de bovenbouw is het juist wel prettig als je een echte groene man/vrouw bent. Affiniteit met kinderen en met natuur is nodig, kennis van de natuur is welkom.Lijkt het je leuk om vrijwilliger te worden? Dan kun je eerst 1 of 2 keer meelopen met een activiteit. Vrijwilligers ontvangen een onkosten-/reiskostenvergoeding en worden uiteraard uitgenodigd voor alle leuke (natuur)activiteiten die wij voor onze vrijwilligers organiseren.
Heb je belangstelling? Mail of bel naar onze coördinatoren:

  • Donna van der Gragt, coördinator Groen Doen, info@groendoen.net Tel: 0514-571777
  • Marjon Kommer, Boswachter Staatsbosbeheer, m.kommer@staatsbosbeheer.nl Tel: 06-20655675.
reageren

geef een reactie

i

Mis geen enkel bericht van dit boswachtersblog