www.boswachtersblog.nl/ Groningen

Modderplezier in het Westerkwartier

15 juli 2016 Boswachter Jaap Kloosterhuis in Groningen

Staatsbosbeheer streeft er naar dat iedereen in haar terreinen de natuur moet kunnen. Dat kan op vele manieren. Meestal is dat wandelend en fietsend en daar worden paden voor aangelegd en onderhouden. Ruim 10 jaar geleden is zo ook het eerste ‘Blote Voetenpad’ in Nederland als wandelpad in Opende gerealiseerd, in samenwerking met Plaatselijk Belang Opende.

Het was best wel vreemd toen : 2 kilometer wandelen op blote voeten, “dat doet een normaal mens toch niet !” Schoorvoetend kwam het op gang, meer en meer mensen uit de streek en wijde omgeving wilden het zelf komen beleven. Broekspijpen gingen steeds hoger, broeken zelfs helemaal uit en nu doe je bijna niet meer mee als je niet als een varken door de modder rolt en kunnen opa’s hierbij ook niet achter blijven.

En dat de voorziening wordt gewaardeerd blijkt wel uit een bedankje wat we onlangs op onze website mochten ontvangen;

Gisteren veel plezier gehad op het blote voetenpad in Opende; fijn dat er zo’n geweldige beleefplek voor kinderen is gecreëerd waar naar hartenlust gezwommen en in de modder geravot kan worden. Het voorziet duidelijk in een behoefte en alle bezoekers die we gisteren tegenkwamen, genoten zichtbaar van het creatief uitgezette pad met allerlei hindernissen; het biedt zoveel meer dan een regulier zwembad of attractiepark. Bedankt dat er dit soort laagdrempelige genietplekken zijn gemaakt die ook nog eens gratis toegang bieden, chapeau!

Veiligheid                                                                                                                                               Door de vele regen van de afgelopen tijd is het pad lekker modderig en daardoor ook glibberig. Dit maakt het extra spannend, maar pas wel op dat u het niet tè spannend maakt door bijvoorbeeld in de plassen te springen, sommigen zijn misschien nèt iets dieper dan u verwacht.

Dagelijks wordt de route door ons gecontroleerd en geïnspecteerd op mogelijk scherpe voorwerpen en of de plassen niet tè diep worden, want veiligheid gaat voor alles!   Maar blijf zelf attent en voorzichtig!

Parkeren                                                                                                                                                       U kunt op 2 plaatsen uw auto parkeren; Peebos en Kale Weg. Volg hiervoor de bruine borden. Let op; parkeren langs de openbare wegen is niet toegestaan.

Blote Voetenhof                                                                                                                                  Onderweg kunt u heerlijk genieten van een kopje koffie, thee met zelfgemaakte appeltaart, frisdrank of een ijsje onder de fruitbomen. U krijgt dit geserveerd o.a. door cliënten van zorginstelling De Zijlen.

Wanneer u uw auto aan de Peebos geparkeerd hebt, kunt u daar ook alle modder onder de kraan van u afspoelen. Ook zijn daar toiletten.

Er is meer                                                                                                                                                Behalve glibberen op blote voeten kun u ook op laarzen genieten over de prachtige wandelpaden door de Doezumermieden. Zie hiervoor de informatiezuil bij parkeerterrein Peebos en op onze webite : www.staatsbosbeheer.nl

We wensen u veel modder- en wandelplezier in het mooie Westerkwartier!

Nico de boswachter

 

 

 

reageren

geef een reactie

i

Mis geen enkel bericht van dit boswachtersblog