www.boswachtersblog.nl/ Groningen

Natuur in plaats van Gas is nieuwe trots van Slochteren

23 juli 2016 Boswachter Annet de Jong in Groningen

Jarenlang was ´Slochteren´ synoniem voor ´aardgas´ en de Groninger was er trots op. Nog maar een paar jaar geleden werd het aardgasmonument onthuld. Hoe anders is het vandaag, nu de negatieve gevolgen van de aardgaswinning door veel mensen wordt ondervonden. Aardbevingen, krimp, vergrijzing, mensen die willen vertrekken….., Groningen is vaak negatief in het nieuws. En dat terwijl Groningen zoveel moois te bieden heeft, zeker ook op het vlak van toerisme. Er gaat niets boven Groningen!

Een klein groepje ondernemers uit de streek heeft samen met Staatsbosbeheer het plan opgevat om zelf eens de handen uit de mouwen te steken en iets te doen aan de aan de heersende opvatting dat de recreatie en het toerisme in onze streek te minimaal is. Uitgangspunt was om samen een klein evenement te organiseren in- en te werken aan de ontwikkeling van een recreatiekaart van het nieuwe Roegwold.

roegwoldtocht logoHet kleine evenement is de Roegwoldtocht geworden, een fietstocht i.p.v. de Gasbelfietstocht waar je nu echt niet meer mee kunt aankomen. Aardgaswinning heeft afgedaan; het Roegwold is nu de nieuwe trots van Slochteren. De Roegwoldtocht is een fietstocht waarbij het natuurgebied ontdekt kan worden en ook de ‘couleur locale’ van de omliggende dorpen want onderweg zijn er allerlei activiteiten.

 

Het gaat allemaal gebeuren op zaterdag 6 augustus Je kunt aan de start zelf bepalen aan welke activiteiten je wilt deelnemen en hoe ver je dus wilt fietsen.

Natuur, recreatie en ondernemen staan elkaar in het Roegwold niet in de weg maar versterken elkaar. Daar zal iedereen die mee fietst het zeker mee eens zijn.

Nieuwsgierig geworden? Kijk dan op: www.staatsbosbeheer.nl/activiteiten/roegwold/fietstocht-roegwold

En die recreatiekaart? Die komt er zeker ook nog, wacht maar af!

Boswachter Annet

reageren

geef een reactie

i

Mis geen enkel bericht van dit boswachtersblog