www.boswachtersblog.nl/ Groningen

Naar Buiten!

1 oktober 2016 Boswachter Annet de Jong in Groningen

Twee keer ¨per jaar gaan alle medewerkers van Staatsbosbeheer Groningen met elkaar een dagje de terreinen in. Nu de boswachters al een groot deel van hun werktijd binnen doorbrengen is het voor kantoorpersoneel zeker nodig om binding te houden met de natuurgebieden waar we het werk voor doen.

Afgelopen dinsdag kwamen de Groningse Staatsbossers bij mij in het Oldambt. We startten natuurlijk met koffie in het museum Slag bij Heiligerlee waar vrijwilliger Tammo bevlogen vertelde over deze eerste gewonnen slag van de tachtigjarige oorlog. In natuurgebied De Hoogte namen we aansluitend de Beleefroute Slag bij Heiligerlee. Een groengroeplid van het dorp vertelde over hun werkzaamheden in het natuurgebied. Via avontuurlijke doorsteekjes en bruggetjes werd iedereen uitgedaagd dit voormalige kloosterterrein te beleven. Onderweg ontstond een discussie of we dit natuurgebied nu als een cultuurterrein met strak gemaaide lanen moeten beheren of dat een meer extensief beheer goed genoeg is.

Wandelen maakt hongerig en waar konden we met dit prachtige weer beter genieten van een lunch dan in de prachtige tuin van de Vlinderij in Muntendam. Oei, wat een mooi leven hebben wij en dit is ook een werkdag.

Vervolgens konden we de liefde voor de natuur tot uiting brengen door nu eens letterlijk mee te beheren in het natuurpark Tussen de Venen bij de Heemtuin in Muntendam. Op de afgeplagde zandgrond moesten de jonge boompjes worden verwijderd. En daar stroopten ook de medewerkers van kantoor hun mouwen graag voor op. Binnen korte tijd zaagden en trokken ze vol overgave aan de jongen berken en wilgen.20160927_145255

Wat een waardering voel ik voor mijn collega´s. Daar kan geen teambuildingsprogramma tegenop.

En na zo´n anti-stressdag buiten voelen wij ons weer helemaal opgeladen om het achtergebleven bureauwerk op te pakken. Misschien toch maar eens werk van maken om zo’n dagje Naar Buiten ook bij bedrijven aan te bieden.

boswachter Annet

reageren

geef een reactie

i

Mis geen enkel bericht van dit boswachtersblog