www.boswachtersblog.nl/ Groningen

Zie natuurijs!

2 december 2016 Boswachter Annet de Jong in Groningen

Gelukt! 6 december.

Gisteren was de eerste dag van de meteorologische winter en begin deze week heb ik daarvan kunnen proeven. Afgelopen maandag en zeker dinsdag is mijn goede hoop gegroeid dat ik dit jaar in ’t Roegwold niet alleen een rondje Schildmeer kan schaatsen maar ook in het deelgebied Dannemeer kan genieten van natuurijs (zie ook de prachtige foto’s van Ard Bodewes).

Zie je de schaatstassen en schoenen al liggen op het knuppelpad? En wie start op de parkeerplaats Dannemeerweg met een koek en zopie tent? Volgens Piet zullen wij meer winter meemaken in vergelijking met de voorgaande jaren. En moet het deze winter wel lukken om, misschien wel een wat langere periode, op natuurijs te schaatsen. De winter zal deze decembermaand al opspelen met kans op de eerste serieuze sneeuw.

Ik train voorlopig iedere week in Kardinge, ben er helemaal klaar voor!

p1240563
foto’s Salome de Vries Wildemansheerd

p1240550

reageren

geef een reactie

i

Mis geen enkel bericht van dit boswachtersblog