www.boswachtersblog.nl/ Groningen

Hallo 2017!

7 januari 2017 Boswachter Liesbeth van de Berg in Groningen

Langs deze weg mag ik namens alle collega boswachters van Staatsbosbeheer in Groningen iedereen een heel gelukkig, gezond en liefdevol 2017 wensen!

Veel mensen starten het nieuwe jaar met goede voornemens, de bekendste zijn: minder eten, stoppen met roken en meer sporten. Dat komt doordat het nieuwe jaar als een nieuwe start wordt gezien. Als boswachters hopen we ook dit jaar weer vele bezoekers te mogen verwelkomen in onze prachtige natuurgebieden. Wij streven er dan ook weer naar om wandel-, fiets-, en ruiterpaden met alle recreatieve voorzieningen er weer verzorgd uit te laten zien en om natuurdoelen te halen. Want daar staan we voor.

Stiekem heb ik zelf ook elk jaar wel een goed voornemen, eigenlijk raar, want we kunnen toch op elk moment starten met goede voornemens? Toch blijft 1 januari als een speciale datum in je hoofd zitten om goede voornemens waar te maken. Voor mij zal 2017 niet alleen een jaar worden met een goed voornemen maar ook een jaar met een nieuwe uitdaging op werkgebied. Naast boswachter in het Lauwersmeergebied zal ik ook het aanspreekpunt worden voor het prachtige gebied, boven in de provincie Groningen: het Hogeland.

Staatsbosbeheer beheert er flink wat dorpsbossen, borgterreinen en andere cultuurhistorische elementen en vele kleine bosjes en singels.

Als gevolg van reorganisatie en langdurige ziekte in het team moeten we erkennen dat het Hogeland de laatste jaren niet de aandacht vanuit Staatsbosbeheer heeft gekregen die het verdient. Binnen het team van Lauwersmeer & Wad-Hogeland is nu een aantal taken opnieuw verdeeld waardoor er voor mij een nieuwe uitdaging ligt op het Hogeland. Ik zal daar het aanspreekpunt zijn voor alles wat er speelt, van klachten over loslopende honden, of overhangende taken tot participatieprojecten. Het zal nog wel de nodige tijd kosten voordat ik de terreinen goed ken en alle ‘buren’. Maar voor mij is dit een mooie kans om binnen Staatsbosbeheer een nieuwe taak op mij te nemen en om mijn goede voornemen waar te maken: het gaat merkbaar vooruit in de Staatsbosbeheerterreinen op het Hogeland!

Ik hoop jullie allemaal te mogen ontmoeten op het prachtige Hogeland!

Boswachter Liesbeth van den Berg

reageren

geef een reactie

  • Antje
    9 januari 2017 om 20:04

    Gefeliciteerd Liesbeth en jij ook de beste wensen voor het Nieuwe Jaar.

  • Jan Oomkes
    7 januari 2017 om 08:01

    Ben blij en enthousiast over de inzet van Staatsbosbeheer in Lauwersmeer gebied en nu ook in Hogeland! De nieuwe taak mag uiteraard niet ten koste gaan van de inzet in het Lauwersmeer gebied!

i

Mis geen enkel bericht van dit boswachtersblog