www.boswachtersblog.nl/ Groningen

Leve de gemeente Slochteren

14 januari 2017 Boswachter Annet de Jong in Groningen

In de gemeente Slochteren werd het jaar gestart met een winterse wandeling van 14 km georganiseerd door de ondernemers van Steendam en Siddeburen. Deze nieuwjaarswandeling langs ondernemers en door de natuur van onder meer ’t Roegwold was dit jaar voor het eerst.

Hoewel er niet heel veel ruchtbaarheid aan was gegeven kwamen er toch bijna 90 wandelaars op af en sloot het dorp Hellum zich spontaan aan bij de organisatie. Er was duidelijk een hele goede sfeer. Een activiteit waar veel inwoners van de gemeente Slochteren aan mee deden en waar veel bekenden elkaar voor de eerst keer in 2017 troffen. Een activiteit die goed in de smaak viel zo bij de start van het nieuwe het jaar. Als er volgend jaar nog wat meer publiciteit aan wordt gegeven ben ik ervan overtuigd dat dit snel groeit tot een groot evenement. Niet alleen om buiten in de natuur sportief bezig te zijn maar duidelijk ook een leuke manier om onderweg onder het genot van bijvoorbeeld glühwein elkaar een goed nieuw jaar te wensen of even bij te kletsen.

De route voerde over avontuurlijke paadjes en ondernemers zorgde hier en daar voor een hapje en een drankje.

Ik heb zelf nog geholpen met de kaartverkoop en had van alle enthousiaste reacties en leuke ontmoetingen een hele leuke dag. Wat is het toch fijn om te wonen en werken in zo’n relatief kleine plattelandsgemeente als Slochteren. Dat ons-kent-ons-gevoel en het gevoel van verbondenheid vind ik heel waardevol. Ik realiseer me steeds vaker hoe jammer ik het vind dat in 2018 gemeente Slochteren verleden tijd is. Toch denk ik dat het saamhorigheidsgevoel rondom ’t Roegwold en in het lint van dorpen in Slochteren niet hoeft te verdwijnen.

Volgend jaar zeker weer een nieuwjaarswandeling!

reageren

geef een reactie

i

Mis geen enkel bericht van dit boswachtersblog