www.boswachtersblog.nl/ Groningen

Westerwolde mag gezien worden, vindt u ook niet?

24 november 2017 Boswachter Anneke Epping in Groningen

Team Groningen

Er gebeurt veel in onze provincie, maar zien doen we het zelf eigenlijk amper. Onze agenda's staan overvol, maar we gaan stilzwijgend door. Hoe fijn is het om dan twee keer in het jaar een moment te hebben met je collega's van de gehele provincie, en dat zijn zo'n 60 man, om de resultaten van al dat harde werken te bekijken in het veld. Afgelopen woensdag stond Westerwolde onder de aandacht.

Na eindelijk weer terug te zijn van een paar maanden zwangerschapsverlof, is het extra leuk om weer bij te kletsen met mijn collega’s. Alle collega’s, zowel van het regiokantoor als de collega’s van de beheereenheden in Groningen, kwamen op bezoek. We spraken af bij Gasterij Natuurlijk Smeerling. Dit is dan wel van Natuurmonumenten maar onze samenwerking met hun is sterk, dus niet vreemd om eens bij hun te gaan kijken. Jeroen Kuipers, boswachter van Natuurmonumenten, zou ons in de middag een rondleiding geven door het Metbroekbos. Op het Liefstinghsbroekbos na één van de oudste bossen in Westerwolde. Mocht u het niet kennen, dan raad ik u aan hier zeker een keer te gaan wandelen, want het bos biedt een bijzondere rijkdom aan flora en fauna. Zeer de moeite waard!

Eén voor allen en allen voor één!

Voordat we zouden wandelen met Jeroen Kuipers, moest er eerst gewerkt worden aan de teambuilding. Er kon gekozen worden uit een fietstocht door Ter Wupping onder leiding van de teamleider van het gebied, Hein Kuiper. Of lekker uitwaaien en hard werken bij het Stobke, een klein restant met heide en zeer bijzondere planten, nabij Onstwedde.

Westerwolde: Team kookworkshop
Westerwolde: Team Stobke

Als extra hadden we het alternatief om een kookworkshop te volgen bij de Gasterij. Niet verwacht en tot onze grote verbazing koos bijna de helft van de collega’s voor de kookworkshop. Hebben ze dan toch even genoeg van die natuur? Westerwolde is zo mooi!       Hart voor de natuur zou er altijd wel blijven, maar een goed gevulde maag houdt ons motortje draaiende. Natuurlijk ook erg belangrijk!

Gluren bij de buren!

Na het versterken van onze onderlinge band en meer inzicht te hebben gekregen in het werk wat we doen, waren we toe aan een stevige lunch. Met een brandende Bully op de achtergrond, werden de wangetjes al gauw rood en de ogen zwaarder, hoog tijd om op pad te gaan met Jeroen Kuipers.

Rondleiding Jeroen Kuipers

Voor mij een vertrouwd gebied, want als leerling bij Natuurmonumenten heb ik twee jaar samen met Jeroen mogen werken. Ik genoot dan ook even van het prachtige landschap rondom en in het Metbroekbos en vergeet daarbij ook het pas ingerichte Ellersinghuizen niet. Het zal niet lang meer duren en de eerste kraanvogels nemen hier hun plek in.

Afsluitend met een pubquiz, werd onze kennis van Westerwolde op de proef gesteld. Hadden we goed opgelet tijdens de wandeling?

Met een zaal vol tevreden gezichten, kunnen we er van uit gaan dat de collega’s een fijne dag hebben gehad en een klein beetje meer weten over Westerwolde. Over wat we o.a. daar gezamenlijk hebben gerealiseerd en waar we nog hard mee aan de slag moeten. Eén van de pareltjes van Groningen die we moeten blijven koesteren.

Boswachter Anneke

 

Langzaam maar steeds vaker worden deze pareltjes ontdekt door anderen. Zo heeft u een tijdje geleden in de Volkskrant een leuk verhaal van Caspar Janssen/Caspar loopt, kunnen lezen over Westerwolde.

Via deze link kunt u zijn verhaal terug lezen: https://s.vk.nl/e-a4532289/

Maar houdt ook https://www.facebook.com/staatsbosbeheergroningen/ in de gaten voor leuke activiteiten in het gebied.

reageren

geef een reactie

  • henk drenth
    26 november 2017 om 11:58

    De collumn van Caspar Janssen in de Volkskrant is zeer goed ontvangen en van meerdere kanten werd ik er op geattendeerd. Met name ook onze ambassadeurJan Loots, in Veele, in het hart van Westerwolde, werd ook vaak nog met name genoemd en geroemd door Caspar Janssen.

  • Ine Bles
    24 november 2017 om 17:11

    Mooi verhaal Anneke, en heel herkenbaar! Leuk wij gaan met ons team van het werk, kinderdagcentrum Dolfijn, ook lunchen bij de Gasterij en wandelen met Jeroen! Na jouw verhaal helemaal zin erin!

i

Mis geen enkel bericht van dit boswachtersblog