www.boswachtersblog.nl/ Groningen

Gastheer/gastvrouw van het landschap Westerwolde!

26 februari 2018 Boswachter Anneke Epping in Groningen

Het is net alsof we het over de middeleeuwen hebben, gastheer van het Westerwolds land. Gezien de geschiedenis van Westerwolde, zou je haast denken dat het over vroeger gaat. Maar toch hebben we het over de huidige tijd. Want zelfs jij kunt gastheer van het landschap worden.

Westerwolde op de kaart

We hebben het regelmatig over het zetten van een stip op de kaart. Mensen moeten weten wat voor bijzonders er allemaal in Groningen te beleven is, want dat is er nogal wat. Westerwolde kan hier niet in achter blijven. Maar dat kan de boswachter niet alleen en hoopt op versterking van de nieuwe gastheer van het landschap.

Samenwerking

Een jaar geleden ben ik het gesprek aangegaan met IVN afdeling Noord. Ik hoef namelijk zelf niet het wiel uit te vinden, als deze er al is. IVN geeft al een aantal jaren een prachtige cursus aan de ondernemers van de Nationale Parken. Een groot succes! Waarom nu ondernemers? Hoe leuk is het als jij in een nog onbekend gebied, bij een sjiek restaurantje, koffie gaat drinken en de serveerster jou kan vertellen wat en waar de bijzondere plekjes van het landschap zijn. Dat zou toch een enorme verbondenheid geven met het landschap.

Ondernemers hebben het erg druk en vooral in het hoogseizoen is de vrije tijd ver te zoeken. Dus verwacht geen tijd van de ondernemers, door ze zelf uit te laten zoeken wat voor bijzonders er rondom hun onderneming te vinden is. Hoe mooi is het dan dat je vanuit Staatsbosbeheer een cursus kunt aanbieden, om de ondernemer meer te betrekken bij hun eigen omgeving. Een concept waar ik enthousiast van wordt en graag in Westerwolde wil inzetten.

De cursus

En inmiddels is het zover, afgelopen maandag hebben we de eerste cursusdag gehouden. Samen met een groep ondernemers uit Westerwolde, hebben we vier cursusmomenten en proberen we zo de betrokkenheid met hun omgeving te versterken. De highlights van het landschap worden genoemd en beschreven, maar middels een excursie wordt het landschap ook echt ervaren. Want alleen dan kun je met passie vertellen.

Ben jij nog nooit in Westerwolde geweest of alleen maar bij de meest bekende locaties? Laat je dan dit seizoen bijpraten door de gastheren/vrouwen van Westerwolde. Zij kunnen je nu met passie en ervaring vertellen wat voor moois Westerwolde te bieden heeft. Een landschap met rust en kleinschaligheid, maar ook één die door jou ontdekt mag worden.

Boswachter Anneke

 

reageren

geef een reactie

 • Eliza george
  23 mei 2019 om 19:55

  Wester world than studying this web publication. Folks are desirous about the center a long time and given the history of Westerwolde. You might have well defined the historical past of Westerwolde.
  Essay Writing Service

 • callum stevens
  1 april 2019 om 14:08

  Collaboration basically means working jointly to attain a goal. It is a common characteristic of teamwork in organizations, avail premium quality Assignment Service.

 • connor sharp
  15 januari 2019 om 13:41
 • Alexia Walsh
  15 januari 2019 om 10:07

  A hostess can do a lot of things, but mainly they seat the guests as they come in. There should be a uniform that you’ll wear. Cheap Assignment Help

 • beckylich
  4 oktober 2018 om 11:09

  I have not heard about Westerworlde before reading this blog. People are excited about the middle ages and given the history of Westerwolde. You have well defined the history of Westerwolde.Students who need help write my essay on a search engine for writing assignments on Westerwolde and Middle Ages.

 • Dala
  4 oktober 2018 om 10:55

  These are best ways to make great things from scratch wwe

 • mandiken
  27 september 2018 om 09:36

  Have you guys considered having her tested for learning disabilities? Maybe considered therapy? There’s an underlying Assignment Ninja issue somewhere.

 • Teri Nelson
  13 juni 2018 om 09:48

  Hoe leuk is het als jij in een nog onbekend gebied, bij een sjiek restaurantje, koffie gaat drinken en de serveerster jou kan vertellen wat en waar de bijzondere plekjes van het landschap zijn. Dat zou toch een enorme verbondenheid geven met het landschap. five nights at freddy’s

 • henk drenth
  5 april 2018 om 21:41

  Westerwolde “wat aans”, prachtig initiatief Anneke. Hoop datje veel respons krijgt, maar ook weer niet teveel, “aans wordt het te drok”…. Geintje.

 • Anneke
  26 februari 2018 om 19:49

  En ook vandaag was weer een geslaagde cursusmiddag. Een middag met veel natuurweetjes van collega Leon.

 • Ine Bles
  26 februari 2018 om 18:29

  Mooi initiatief! We komen jullie vast vaker tegen op de prachtige wandelingen van Wandelen in Westerwolde!

 • Geerte van den Wildenberg
  26 februari 2018 om 11:59

  Heb al weer zin in bijeenkomst 2 vanmiddag!

 • Trijntje Medema
  26 februari 2018 om 10:36

  prachtig initiatief ! en paar bekende mensen op de foto 😉 veel succes allemaal !

  • earn to die
   30 augustus 2018 om 10:38

   Thanks for sharing.I hope you continue to have such quality articles to share with everyone! I believe there will be many people who share my views when they read this article from you.Those who come to read your article will find lots of helpful and informative tips.

   earn to die

i

Mis geen enkel bericht van dit boswachtersblog