www.boswachtersblog.nl/ Groningen

Gronings bos – Grunnigs bos

19 januari 2019 Boswachter Annet de Jong in Groningen

Op 8, 9 en 10 februari 2019 vindt Festival Grasnapolsky plaats in strokartonfabriek De Toekomst, te Scheemda. Grasnapolsky is een winter-muziekfestival op bijzondere locaties. Met optredens van opkomende artiesten of gevestigde namen. Van ruiger werk tot kleine liedjes, tot dansen op elektronica.
De vorige vijf edities van Grasnapolsky vonden plaats midden op het grote natuurgebied de Veluwe op het voormalige zenderpark Radio Kootwijk. Daarbij zette het volledig uitverkochte festival vooral in op ontdekken. Binnen het muzikale programma, maar zeker ook bij de kunstwerken en (boswachter)expedities werd de bezoeker steeds verleid om op ontdekking te gaan. Het thema van dit weekend is De Toekomst is Onderweg. Met dit thema nodigen wij de festivalgangers uit mee op bosexpeditie te gaan met de titel: De Toekomst van het bos.

Grasnapolsky 2019.

Lieve Grasnapolskygangers: Welkom in Groningen!
Heb jij ook dat beeld dat het Groninger landschap open en weids is met alleen
strakke en rechte elementen? Dat klopt niet! Hier worden onze natuurterreinen getypeerd als ‘Onverwacht landschap’.

Bos in Groningen?
Buiten Groningen krijg ik nogal eens de vraag: Oh … boswachter in Groningen? Heb je daar dan ook bos? Jazeker hebben wij bos! Ruim 3000 hectare (zo’n 6000 voetbalvelden) verspreid over de provincie.
En wat doen de boswachters daar eigenlijk aan, want die bomen die groeien toch vanzelf? Dat klopt, maar we kunnen de ontwikkeling van het bos wel sturen! Afhankelijk van ‘door welke bril’ je kijkt, maak je keuzes in het bosbeheer die de toekomst van het bos bepalen.
Ga maar mee met onze expeditie “De toekomst van het bos” en ervaar door welke bril jij naar De toekomst van ons bos kan kijken.

Houd jij van hout?
Als jij het bos in gaat zie je vast wel eens houtstapels liggen of stippen op bomen staan. Gaan bij het horen van de grote zaagmachines bij jou de nekharen overeind staan? Zie je beelden van ontbossing in tropische regenwouden en bomen die, inclusief orang-oetans, tegen de vlakte denderen? Volkomen begrijpelijk maar hier in Groningen (en Nederland) niet realistisch.
Wist je dat de gemiddelde Nederlander jaarlijks 1 kuub hout gebruikt? Als je hout wegdenkt zou praktisch elk gebouw instorten, zou je nooit meer een boek kunnen openslaan en kampvuurtjes kun je al helemaal vergeten.
We oogsten nooit meer dan er bijgroeit zodat er ook voor generaties na ons genoeg en goed hout overblijft. Enig idee hoeveel hout er per jaar bijgroeit in de bossen van Staatsbosbeheer? Elke seconde een blok van 25 x 25 x 25 cm, ja, elke seconde. En daarvan oogsten we zo’n 75%.

Expeditie bos van de toekomst
We nemen je graag mee naar buiten en laten je zien wat er wel gebeurt. Bosbeheer gaat namelijk over keuzes maken, steeds weer. Aan het einde van deze boswandeling weet je: een boom kap je niet zo maar, daar zit een plan achter! Eén ding is zeker: na deze expeditie zal je nooit meer hetzelfde naar een bos kijken.

Boswachters maken keuzes welke bomen voor de toekomst bewaard worden

Tickets 2019
Tickets voor de expedities kan je online reserveren of ophalen bij de ticketbalie op het binnenplein (maximaal twee per persoon). Wie het eerst komt, wie het eerst maalt.

6x natuur langs de A7
En wanneer je in de toekomst nog eens onderweg vanaf “Stad” via de A7 door ons “Ommeland” rijdt kan je op korte afstand een onverwachte, mooie uitstap maken in één van onze 6 natuurgebieden. Beleef vanaf een houten vlonderpad het oermoeras van ’t Roegwold of de historie van het verdronken dorp Houwingaham in het bos van Bad Nieuweschans. Haal de gratis kaart met de entrees naar deze natuurbelevingen op bij de ticketbalie. Genoeg redenen om eens terug te komen in het onverwachte landschap van Groningen.

reageren

geef een reactie

 • aert
  26 februari 2019 om 03:13

  Thanks for sharing this quality information with us. I really enjoyed reading.

  run 3

 • cutuy
  26 februari 2019 om 03:12
 • mullwt
  26 februari 2019 om 03:11
 • Angela Richard
  16 februari 2019 om 10:58

  Information regarding the Festival Grasnapolsky is really fantastic one. Here this stuff helped to get more about the importance of this festival and the tradition behind it. best essay writing service reviews

 • rinck
  22 januari 2019 om 06:07

  Mooi stukje!, ben erg benieuwd hoe de dagen gaan worden.

  • Michael Jones
   25 januari 2019 om 05:07

   Looking for someone write my assignment here are Expert Allassignmenthelp well efficient and capable of creating unique assignments for students .
   Assignment help is a term which is best for students help, they can easily get help for their assignments online.

  • Christina Stephen
   27 april 2019 om 12:07

   Grasnapolsky is a winter music festival at special locations and here this post helped to gain more information regarding it. Good post. I enjoyed it a lot. Best Essay Writing Service

  • assignment help
   12 juni 2019 om 08:04

   Allassignmenthelp is a web portal where students get assignment help for all the subjects, with the help of our experts. You will get 100% plagiarism free assignment. Expert’s consultation is also available for students. If they have any query they can contact with our experts anytime.

i

Mis geen enkel bericht van dit boswachtersblog