www.boswachtersblog.nl/ Groningen

Zorg voor wandelpaden

24 januari 2019 Boswachter Marieke de Boer in Groningen

Ken je die plaatjes ook, van mooie afgelegen natuurgebieden? Je ontdekt ze vaak alleen via onverharde paden, door bossen en langs weilanden, langs veen en heide. Hiervoor hoef je niet uren te reizen. Stiekem zijn er in Groningen ook prachtige wandelroutes te vinden. De smalle paden voeren je langs gebieden die jarenlang gesloten waren voor publiek. De routes worden in veel gevallen onderhouden in samenwerking met cliënten van zorginstelling de Zijlen en Hof van Arcadia, een zorgkwekerij. Kortom, routes om ontdekt te worden! Ga je ook op pad aankomend weekend?

Hof van Arcadia

Hof van Arcadia

Hof van Arcadia is een zorgkwekerij gelegen op de Fries/Groningse grens. Op deze prachtige locatie in het Westerkwartier, direct naast de Jilt Dijksheide werken medewerkers van verschillende niveaus. De werkzaamheden zijn zeer divers zoals maaien, snoeien, planten, oogsten en wieden. Ook onderhoud van wandelpaden behoren tot de werkzaamheden. Ben je benieuwd wat ze allemaal nog meer doen? Kijk op hun website! Zorg in het groen.

Natuur met zorg

Zorginstelling De Zijlen en Staatsbosbeheer werken al jaren succesvol samen. Onder het motto ‘Natuur met zorg’ zijn dagelijks vele cliënten actief aan het werk in de natuur en het fraaie landschap van het Westerkwartier. In de zomer worden de natuurpaden met zorg onderhouden zodat vele bewoners van de regio en bezoekers van elders hiervan kunnen genieten. In de winter wordt vooral gewerkt aan het onderhoud van de elzensingels.

Zorg en arbeidsparticipatie

Staatsbosbeheer biedt op verschillende manieren plaats aan mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Dat doen we door een groene, gezonde leer-werkomgeving te bieden, juist ook voor kwetsbare groepen in de samenleving. Samen met partners ontwikkelen we voor ‘bijzondere groepen’ taak-en arbeidsgerichte activiteiten, gericht op ontwikkeling en re-integratie van deelnemers. Zo bieden we deelnemers een zinvolle dagbesteding, de kans om laagdrempelig werkervaring op te doen en de mogelijkheid om door te stromen richting een (deels) betaalde baan. Nieuwsgierig? In dit dossier vind je nog meer informatie.

Boswachterspad Doezumerstruun

Naar buiten!

Voor de wandelaar biedt het Westerkwartier een aantal prachtige routes. Wil je stevig doorstappen dit weekend? Kies dan voor het Boswachterspad Doezumerstruun met een lengte van 9 km. Ontdek het verleden van de Doezumermieden tijdens een wandeling die de herinnering aan turfwinning tot leven brengt. Dit natuurgebied was jarenlang gesloten voor publiek. De natuur mocht er zijn gang gaan met als resultaat een ongereptheid waar je stil van wordt. De route vind je hier. Is dit te lang? Kies dan voor de route Trimunt en Jilt Dijksheide, met de vorst is dit echt een aanrader! Vanuit het bos van Trimunt loop je langs de Jilt Dijksheide, een uniek gebied in Groningen! Enthousiast? Hier vind je de route.

Jilt Dijksheide

Fijn weekend!

Boswachter Marieke

reageren

geef een reactie

 • june
  26 februari 2019 om 03:10

  Thank you for sharing valuable information. Nice post. I enjoyed reading this post.

  kissmanga

 • honey
  26 februari 2019 om 03:09

  This is a great article. It gave me a lot of useful information. thank you very much.

  Happy Wheels

 • Linda Rose
  22 februari 2019 om 09:51

  This is extremely helpful info!! Very good work. Everything is very interesting to learn and easy to understood. Thank you for giving information.
  http://ataribreakout.org

i

Mis geen enkel bericht van dit boswachtersblog