www.boswachtersblog.nl/ Groningen

Ga mee op ontdekking!

5 april 2019 Boswachter Marieke de Boer in Groningen

Doezumermieden

Mooi weer dit weekend? Kom naar buiten! Het is weer lente! Maar waar zie je dat nu precies aan en wat gebeurt er eigenlijk met de natuur als het lente is? Tijdens deze wandeling door het Westerkwartier ga je met de gids van Staatsbosbeheer op zoek naar de eerste tekenen van de lente; zwellende knoppen, zingende vogels en de eerste vlinders die zich laten zien. Wandel mee en zie, hoor en ruik de lente.

Doezumermieden

Ontdek het verleden van de Doezumermieden tijdens deze wandeling die de herinnering aan turfwinning tot leven brengt. Aanstaande zaterdag 6 april start er om 09.30 een lentewandeling in het Westerkwartier. In dit gebied in Groningen voelt het soms alsof je ver van de bewoonde wereld bent. Geniet van de lente in Doezumermieden, dit coulisselandschap is in dit jaargetijde een bezoek meer dan waard. Bomen hebben hun eerste frisgroene bladeren en de vele voorjaarsbloemen geven kleur aan dit natuurgebied. Ga mee met de gids op ontdekkingstocht door dit oude cultuurlandschap. Onderweg vertelt de gids over het historische gebied. Verzamellocatie: Theetuin Blotevoetenhof, Peebos 1a in Opende.

Theetuin Blotevoetenhof

Theetuin Blotevoetenhof

Moe maar voldaan? Na afloop van de excursie kan je hier uitrusten en genieten van een versie kop koffie, cappuccino of thee en appeltaart voor je klaar. Het seizoen is weer geopend! Ook voor tal van andere activiteiten kunt u terecht bij Theetuin Blotevoetenhof, kijk op de website voor meer informatie.

Geniet van jullie weekend en ga eropuit!

 

Boswachter Marieke

reageren

geef een reactie

  • Trijntje
    5 april 2019 om 16:44

    Wat jammer, net nu ik al wat anders in de planning heb staan, anders was ik zeker meegegaan.

    Groetjes Trijntje

i

Mis geen enkel bericht van dit boswachtersblog