www.boswachtersblog.nl/ Groningen

Een blauwe keet in het bos

30 augustus 2019 Boswachter Jelka Vale in Groningen

Sinds dit voorjaar steken elke maandag een aantal mensen de handen uit de mouwen in het natuurgebied Ter Borg.
Ze stellen zich graag even aan u voor in dit blog.

Hé wat doet een blauwe schaftkeet in het bos!

Of wat doen die kerels daar in het bos. Ze hebben geen kleding aan van Staatsbosbeheer en toch zijn ze in het bos aan het werk.

Deze  vragen zullen een aantal mensen zich zelf gesteld hebben als ze door het natuurgebied Ter Borg bij Sellingen liepen of zich zelf stellen als ze er in de toekomst langs lopen.

Op deze vragen is een makkelijk antwoord te geven. De schaftkeet is van stichting de Veerkracht en de kerels zijn ex-geüniformeerden van de politie en defensie die tijdens hun dienst PTSS hebben opgelopen.

Eén dag in de week maken we ons nuttig voor de maatschappij en verrichten lichte onderhoudswerkzaamheden voor Staatsbosbeheer. Staatsbosbeheer heeft ons gastvrij ontvangen en een locatie gegeven in een geweldig mooi natuurgebied.

Met handgereedschap, geen mechanisch gereedschap, knippen we opslag van boompjes, struiken enzovoort weg die niet op die plaats horen. Ook doen we kleine reparaties aan het hekwerk rondom het terrein als we zien dat er iets kapot is en zorgen dat het hekwerk vrij is van overhangende takken of struiken.

Uiteraard is ook het samenzijn met lotgenoten erg belangrijk. Je hoeft elkaar tenslotte niets uit te leggen omdat je veelal hetzelfde hebt meegemaakt.

Wanneer we bezig zijn, krijgen we regelmatig bezoek van wat nieuwsgierige schapen of hooglanders. Ze genieten van wat wij gesnoeid hebben. Dit geeft weer extra motivatie om hier te zijn en van de natuur te genieten.

Helaas hebben we onlangs te maken gehad met ‘ongewenste bezoekers’ die dachten goud in de
schaftkeet te kunnen vinden. Er viel niets te halen maar de keet werd wel goed beschadigd.

Gelukkig hebben we alles weer kunnen herstellen.

Mocht U langs lopen op een goeie dag en ons zien zitten bij de keet of aan het werk zien in het bos, kom gezellig een praatje te maken!

Willem Lich

reageren

geef een reactie

  • Ine Bles
    30 augustus 2019 om 23:56

    Wat mooi dat Staatsbosbeheer niet alleen voor de natuur zorgt maar ook voor mensen die zorg nodig hebben in welke vorm dan ook!

i

Mis geen enkel bericht van dit boswachtersblog