www.boswachtersblog.nl/ Groningen

Groningen, voor elk wat wils

17 juli 2020 Boswachter Jelka Vale in Groningen

Voor een groot gedeelte van Nederland begint vanavond de zomervakantie. De een gaat wel op vakantie, de ander blijft lekker thuis. Vervelen hoef je je in ieder geval niet. In Groningen valt deze zomer van alles te beleven.

Westerwolde

Laat ik maar beginnen met mijn eigen werkgebied. Westerwolde staat bekend om de mooie wandelmogelijkheden. Wij hebben natuurlijk onze eigen gemarkeerde wandelroutes en boswachterspaden, maar de Stichting Wandelen in Westerwolde heeft ook 39 prachtige wandelroutes. En voor deze zomer kan ik jullie de ommetjes van de Boermarke Wessinghuizen ook goed aanbevelen. De mannen uit deze groep hebben dit voorjaar de wandelroutes in de omgeving Wessinghuizen, Ter Wupping en Wedde onder handen genomen. De bewegwijzering is nu tip top in orde. Maar wist je ook dat zij de routes in dit gebied maaien? Dit nemen ze heel serieus. De paden liggen er super verzorgd bij. Start van de routes is in Wessinghuizen.

Ook aan de kinderen is gedacht. Samen met Biblionet Groningen hebben we het kabouterpad in Sellingen voor deze zomer een andere invulling gegeven. Langs het pad kun je bladzijdes ontdekken van het dit jaar uitgekomen prentenboek ‘De vier kaboutertjes in de zomer’ van Marianne Busser en Ron Schroder. Deze kabouters beleven leuke avonturen en komen zo in het bos helemaal tot leven. Aan de route en het boekje zijn leuke opdrachten verbonden die gericht zijn op de natuur en de zintuigen.

Nieuwe natuurbeleving in Sellingen

Maar er is vanaf nu ook een nieuwe natuurbeleving in Sellingen! Namelijk een egelpad. Tijdens deze route wijzen de egels de weg. Onderweg doe je verschillende opdrachtjes. Kun jij net zo snel rennen als een egel? Of weet jij welke pootafdruk de egel heeft? Op deze en nog veel meer vragen krijg je tijdens het lopen van dit pad antwoord. Deze route is leuk voor kinderen in de leeftijdsgroep 6 t/m 10 jaar.

Daarnaast is er elke woensdagmiddag in de vakantie een kinderactiviteit rondom de Noordmee. Kijk op onze facebookpagina of op onze website wat we precies gaan doen.

Fietsen door ‘t Roegwold

Ook op andere plekken in de provincie valt genoeg te ontdekken. De Roegwoldtocht gaat dit jaar helaas niet door. Maar zelf op de fiets stappen en het natuurgebied ontdekken en de omliggende ondernemers bezoeken kan natuurlijk altijd. Je kan makkelijk een route samenstellen aan de hand van de Falkkaart fietsknooppunten. Deze zijn onder meer te koop bij Wildemansheerd, Fraeylemaborg, Marketing Midden Groningen, kerk Noordbroek en Petra’s warenhuis Siddeburen.

Roegwoldtocht 2019

 

Lauwersmeer

Hoewel het activiteitencentrum deze zomer helaas nog gesloten is, staan mijn collega’s wel elke zondagmiddag met een kraam met informatie voor je klaar. Op de dagen dat ze er niet zijn, kun je natuurlijk altijd 1 van de routes bewandelen of fietsen. Voor kinderen is er deze zomer een speciale actie. Download de kleurplaat en maak kans op leuke prijzen.

Westerkwartier

Collega Marieke schreef 2 weken geleden een blog over onbekende streken met nog meer ontdekkingstips. Ook alle bijzonderheden van het Westerkwartier worden hierin benoemd.

Namens alle collega’s van Staatsbosbeheer Groningen wens ik jullie een hele fijne zomer!

Boswachter Jelka

reageren

geef een reactie

  • justit
    20 juli 2020 om 22:02

    We do have our own marked hiking trails and forester trails, of course, but the Westerwolde Foundation Walking also has 39 beautiful hiking trails. SubKuch yaha hai

i

Mis geen enkel bericht van dit boswachtersblog