www.boswachtersblog.nl/ Groningen

Fotowedstrijd: wat is jouw mooiste Groningse natuurfoto?

16 februari 2021 Boswachter Annet de Jong in Groningen

Een oer-Hollands kiekje met genietende mensen in het winterlandschap van 't Roegwold

Misschien wel meer dan ooit hebben we in deze tijd behoefte aan natuur. In het afgelopen jaar trokken we in grote getale de natuur in. Voor een frisse neus, een weids uitzicht in plaats van een beeldscherm en een gevoel van ruimte en vrijheid. En afgelopen week, met het prachtige winterweer, zelfs om te schaatsen op natuurijs. Velen (her)ontdekken de natuur in de eigen leefomgeving. Ongetwijfeld wordt hiervan veel vastgelegd op film en beeld. Doe mee aan de fotowedstrijd van de campagne 'Nederland plant bomen' en deel je mooiste Groningse natuurfoto. Wie weet win jij een meet&greet met mij ;-), dan geef ik je inkijkje in het beheer van onze Groningse natuur.

Fotowedstrijd campagne Nederland plant bomen

De provincie Groningen staat bekend om het open landschap. Ook hebben we bijzondere bossen, variërend van hartstikke oud bos tot jonge aanplant. Tijdens de campagne ‘Nederland plant bomen’ willen we dit zichtbaar maken voor de rest van Nederland. Door het delen van foto’s van de karakteristieke houtwallen in het Westerkwartier, de oude bossen in Westerwolde, de jonge dorpsbossen en het steeds wisselende landschap! Daarom zijn we op zoek naar jouw mooiste foto gemaakt in de Groningse natuur. Degene die de allermooiste foto maakt en de meeste publieksstemmen weet te bemachtigen, mag met mij mee op stap ;-). Zie de fotowedstrijd van ‘Nederland plant bomen’.

Mijn mooiste foto

Zelf kom ik natuurlijk heel vaak buiten. Ik heb een telefoon vol met mooie beelden! Mijn mooiste foto van de afgelopen week is toch wel dit oer-Hollandse winterplaatje van ’t Roegwold. Ik heb veelal op de schaats uitermate genoten van het zonnige winterweer, de natuur, mooie herinneringen en vooral het zien genieten van andere mensen.

Een oer-Hollands kiekje met genietende mensen in het winterlandschap van ’t Roegwold

Bossen zijn onze toekomst

Bossen spelen een belangrijke rol in het zorgen voor schone lucht, opslag van CO, biodiversiteit en een gezondere leefomgeving. Het aanplanten van meer bos is een belangrijk middel om de klimaatverandering tegen te gaan. Zo kunnen we ons beschermen tegen wat komen gaat. De provincie Groningen wil de komende tien jaar tien procent meer bomen en groen realiseren. En daar kunnen Groningers bij helpen. Lees daar alles over op het blog dat ik hier eerder over schreef.

In de natuur en het bos komt de maalstroom van je gedachten tot rust. Aan de andere kant daagt een bos je uit om op te letten; er gebeurt veel, er is veel verborgen leven, bijv. insecten, vogels, wild en er is veel te vinden, bijv. bosbessen of paddenstoelen. Genoeg om te fotograferen. Ik ben benieuwd!

reageren

geef een reactie

i

Mis geen enkel bericht van dit boswachtersblog